Újpestre legalább 3 játékos kellene, fanatikus a Puskás új edzője – helyszíni riport

Fókuszban a magyar tehetség és a visszatérő gólzsák.

Forrás: Puskás Akadémia

Olyan mérkőzéssel is elrajtolt tegnap a világ legfontosabb bajnoksága, melyen az NB I-ben a legrégebb óta a helyén lévő vezetőedző (Nebojsa Vignjevics, Újpest), az egyik, élvonalban debütáló szakember ellen (Hornyák Zsolt, Puskás Akadémia) nézett farkasszemet.

Vignjevicset már megismerhette jól a magyar futballközeg. Ha az Újpest eredményes, kupát nyer, akkor a szakma arról értekezik, hogy csodát tesz az  Újpesttel, de általános vélemény vele kapcsolatban, hogy mindig többet hoz ki a csapatából, mint ami benne van. Az Újpest fanatikusai viszont már többször is követelték a távozását, akárcsak tegnap, a Puskás Akadémia elleni 3-1-es vereség alkalmával.

 

Ezzel kapcsolatban azt mondta az Újpest vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, hogy a szurkolók elmondhatják a véleményüket, élt már át ebből a szempontból is kemény pillanatokat. Mint ahogyan a mozgás is kemény pillanatokat okozott a számára, mert alig tudott menni. Mint megtudtuk, a derekával vannak megint fájdalmai. Egy évvel ezelőtt már átesett egy tüzetesebb orvosi vizsgálaton, de hétfőn újra vizsgálaton kell majd megjelennie.

 

Hornyák viszont „együtt tudott játszani” a játékosaival, mert semmi nem akadályozta meg a mozgásban. A kispad árnyékából többször is előjött, és jó értelemben véve, de megszállottként vezényelt a játékosainak. A góloknál úgy örült, mint egy kisgyerek, de Hegedüs Lajos egyik bravúrjánál is a meccs hajrájában.

 

„Ez még csak a kezdet, az első forduló volt” - mondta mosolyogva Hornyák az nb1.hu-nak a meccs utáni sajtótájékoztatón, amikor arról érdeklődtünk, hogy, a jól észrevehető lelkesedése az első fordulónak és a bemutatkozásának szólt, vagy mindig ilyen.

 

A szakember utána elmondta, hogy akár 5 góllal is nyerhettek volna, mert annyi helyzetük volt, és mivel maximalista, nem elégedett. Két játékosa külön beszédtémát szolgáltatott. A fiatal, 18 éves Radics Mártont nagyon megdicsérte, aki az első élvonalbeli meccsét játszotta, a mérkőzésen az első két gólt szerző  Ezekiel Henty meg átírta az eredeti forgatókönyvüket az elmesélése szerint.

 

Hornyák ugyanis kijelentette, alapból biztonságosabb játék kialakítása volt a fő terv, ám Henty visszatérésével és további támadók megszerzésével újra tudták gondolni a stratégiákat. Ha mindenki a rendelkezésére állt volna tegnap, akkor elmondása szerint lehet, hogy öt csatárral álltak volna fel.

 

 

 

Amikor ezeket kijelentette, nem lettünk volna Vignjevics helyében. Az Újpest szakvezetője ugyanis pontosan tudja, hogy kevés a játékosa, hiányposztjai vannak. Amikor megkérdeztük tőle, elfogadna-e még mondjuk két csatárt középre és egy jobb oldali védőt, annyit válaszolt, erről beszélt a tévében.

 

A meccs előtt a címerért harcoló Újpest tábor keményen üzent mindenkinek, és a hangos üzenetek formájában ez a mérkőzésen sem volt másképpen. Amikor szurkoltak, akkor abba szintén „beleremegett” az alapból jó akusztikai tulajdonságokkal megáldott Illovszky Rudolf Stadion.

 

 

A bajnokságot felvezető cikkünkben azt írtuk, az Újpest szereplése megtippelhetetlen, a Puskás Akadémiáról azt jeleztük, hogy a Fradi és a Vidi utáni mezőny aktív tagja lehet, négy közé kerülve a kupában.

Amikor az nb1.hu kiért a mérkőzésre és a Puskás Akadémia egyik alkalmazottjával találkoztunk, ennyit mondott Hornyákról: „Nagyon jó edző, a játékosok tisztelik és szeretik is!”

A csapata tegnapi játéka és talán a mobillal, a sajtópáholyból lőtt, gólörömre fókuszáló gyorsfotó is eddig ezt bizonyítja!

 

Legfrissebb híreink