Újpesti tulajdonosváltás: újabb fordulat

Szereplők cserélődtek ki.

Forrás: MTI

Az nb1.hu-n az utóbbi időben többször beszámoltunk arról, hogy hamarosan tulajdonosváltás lehet az Újpestnél. Ezúttal a témával a Blikk foglalkozott.

A lap cikkéből változtatás nélkül közlünk részleteket:

"Mi történt Újpesten? Alig egy hónapja még arról szóltak a hírek, hogy jönnek a megmentők, végre felemelik a méltatlan helyzetben lévő, a kiesés elől menekülő patinás futballklubot. Azóta csend volt, most pedig a Blikk meglepő információ birtokába jutott: a korábban a vételről nyilatkozó üzletemberek neve eltűnt abból a cégből, amely átvenné a lila-fehér klubot!

Nehéz szülésnek tűnik az Újpest megvétele a tulajdonostól, Roderick Duchatelet-től. Decemberben derült ki, hogy Cseke István és Németh János tárgyal a belga üzletemberrel. Móring József Attila KDNP-s országgyűlési képviselő és Újpest-szurkoló azt mondta, soha nem álltak annyira közel az üzlet nyélbe ütéséhez, mint akkor, a vevőjelöltek még közleményt is kiadtak.

„Ezúton tájékoztatjuk a futballszerető, az Újpestért különösen aggódó közvéleményt arról, hogy a szándékunk az Újpest megvétele irányában töretlen, továbbra is maximálisan elkötelezettek vagyunk a futball kft. átvétele és üzemeltetése iránt” – írták akkor.

Volt aki szerint az is az üzlet megkötésére utalt, hogy a belga már nem akart költeni a klubra, így a nem túlságosan ismert, másfél éve munkanélküli szerb Milos Kruscsicsot szerződtette januárban az NB I-es csapat kispadjára.

Duchatelet-é marad az Újpest? Kiszálltak a focicsapat vevőjelöltjei

 

Csakhogy a vevőjelöltek által képviselt cég átalakult. Cseke és Németh eltűnt a SGF Silu Global Fund Holding Zrt. tulajdonosai közül. A cégbírósági adatok szerint a korábbi vezérigazgató és a cégvezető „egyéb elfoglaltságaira hivatkozva” lemondott. Májusban még 50-50 százalékban az övék volt a vállalkozás, majd december elején kisebbségi tulajdonosként megjelent az egykori újpesti kedvenc, Kovács Zoltán. Ő állítólag ahhoz kellhetett, hogy olajozottabban menjenek a tárgyalások az eladásról.

A Nemzeti Cégtár mai adatai szerint Kovács – aki nem kívánt nyilatkozni – most már vezérigazgató, a zrt. összesen 50 darab részvényéből a korábbi 6 helyett 23-at birtokol, mellette a győri Császár Lászlónak (akinek a neve egy pénzügyi közvetítő cégben bukkan fel) van szintén 23 részvénye, a fennmaradó 4 darab tulajdonosa pedig Oláh János Róbert szombathelyi lakos.

Úgy tudjuk, a tárgyalások, az Újpest FC gazdasági és jogi átvilágítása továbbra is zajlik, így van arra remény, hogy Kovácsék hamarosan megkötik az üzletet és bejelenthetik a tulajdonosváltást.

Kínaiak állhatnak a háttérben

Piaci információk szerint az SGF Silu üzleti kapcsolatban van a 4,45 milliárd forint indulótőkével alapított FSG (Hungary) Holdings Kft.-vel, amely mögött a kínai óriás, a Fosun, közelebbről a csoporthoz tartozó luxemburgi leányvállalat, a Fosun Sports Group S.á.r.L áll. A Fosunnak Európában komoly futballbefektetései vannak, övék például a Premier League-ban szereplő angol Wolwerhampton Wanderers, vagy a svájci Grasshoppers. Az Újpest megvásárlása mögött is a kínaiak állhatnak."

Amint friss fejlemény lesz, azt az nb1.hu azonnal jelezni fogja!

FRISSÍTÉS:

14.49:

 

Legfrissebb híreink