Újpesti tulajdonosváltás: a magyar vonal nyerhet

Újabb fejlemények.

Forrás:

Az nb1.hu már január 5-én, elsőként már beszámolt róla, hogy tulajdonosváltás lehet Újpesten, Roderick Duchatelet távozhat a liláktól.

Utána Roderick Duchatelet szeptemberben arról nyilatkozott a honlapunknak, hogy mér két féllel is megállapodott az Újpest eladásáról, egy külföldivel és egy magyarral.

Vasárnap honlapunk beszámolt a legújabb fejleményekről, miszerint Móring József Attila országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy régóta dolgoznak azon, hogy visszatérhessen a tradicionális címerre, valamint hogy Roderick Duchatel pénteken tárgyal majd az új tulajdonosi körrel és pont kerülhet az ügy végére.

Móring most az Nemzeti Sportnak nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:

,,Ilyen közel még sosem voltunk ahhoz, hogy végre megegyezés szülessen, ám nem szeretnék elébe menni a fejleményeknek. Egy üzlet mindig két félen múlik, és Roderick Duchatelet nem egyszerű tárgyalópartner, de bízom benne, hogy még decemberben lezárulnak az egyeztetések és az új évvel egy új korszak is kezdődhet Újpesten. Annyit ígérhetek, hogy még meg sem szárad a pecsét a szerződésen, azonnal meg fognak történni azok az intézkedések, amikre talán nemcsak az Újpest-szurkolók, hanem minden magyar focikedvelő vár. Nem vagyunk csodatevők, nincs varázspálcánk, de a háttérben már elkezdődött az előkészítés, megvannak azok az Újpesthez kötődő személyek, akiknek a vezetésével kezdetét veheti majd a munka. Olyan klubmodellre lesz szükség, amely alkalmas arra, hogy az Újpest FC a lehető legrövidebb úton visszataláljon arra az útra, amelynek köszönhetően a hagyományaihoz méltóan szerepelhet. A hétvégi teremtorna is megmutatta, mennyien aggódnak a klubért, amit egy olyan szunnyadó erő övez, amely az országban talán csak egy klubnál van még meg. De alighanem még a Ferencvárosnál is egyetértenek abban, hogy egy vergődő, lézengő, bizonytalan helyzetű Újpesttel szemben elért siker nem ugyanolyan értékű, mintha újra egy erőtől duzzadó lila-fehér csapat szerepelne az NB I-ben, mint ahogy a Ferencváros nélkül sem volt az igazi a bajnokság a kétezres években, a klub kizárását követően. Viszont türelmet kell kérjek a szurkolóktól, mert körültekintően kell végbemennie az adásvétel folyamatának, hogy ne legyenek később a szekrényből kihulló csontvázak, hogy tiszta viszonyokat teremtsünk és a szunnyadó erők egyesítésével újra nagy dolgokra legyünk képesek.”

Legfrissebb híreink