Újpesti pereskedés: itt a vége - részletek

Hivatalos bejelentés.

Forrás: Facebook/Újpest FC

AZ ÚJPEST KÖZLEMÉNYE:

"Lezárult a per, a Wydad AC fizeti a perköltséget is.

A sportsajtóban évente többször is felkapott „Diarra ügy” végére pont került.

Mint ismert, Souleymane Diarra csapatunk egykori játékosa szabadon igazolható labdarúgóként került az Újpest FC-hez 2015 augusztusában a Wydad AC kötelékéből.

Akkori klubjával Diarra szerződést bontott, mivel hónapokig nem kapott fizetést, így szerződésszegésre hivatkozva elhagyta a Wydadot. A Wydad AC azonnal pert indított klubunk és Diarra ellen. A keresetben a marokkói klub azt kérte, hogy állapítsa meg a FIFA DRC, hogy Souleymane Diarra jogellenesen igazolt az Újpest FC-be, ezért kérte 2.000.000,- Euró, illetve további költségek megfizetésére és sport büntetés alkalmazására, azaz a nemzetközi bajnokságoktól történő eltiltásra és az átigazolásból történő kizárásra kötelezni az Újpest 1885 Futball Kft.-t, valamint a játékost, egyetemlegesen.

Az eljárást az Újpest FC megnyerte (a FIFA szabályai értelmében bármelyik fél súlyos szerződésszegést követ el, a másik jogosan bonthatja fel az élő szerződést), de ezt követően a marokkói klub a Lausanne-ban székelő Sport Állandó Választottbírósághoz (CAS) fordult ugyanezzel a keresetével.

2021. május 14. napján a CAS ítéletet hozott, melyben a marokkói klub keresetét elutasította és a költségek megfizetésére kötelezte.

Az eljárás pozitív kimenetele nagy tehertől szabadította meg a klubot, jogászaink kiváló munkájának is köszönhetően sikerült ártatlanságunkat bizonyítani, így csapatunk nyugodtan készülhet a júliusi Európa Konferencia Liga selejtezőkre."

Legfrissebb híreink