Újpesti krízis - az M4 Sport összefoglalója

Lázár Bence emléke segíthet a liláknak.

Forrás: ujpestfc.hu

Az NB I 22. fordulójában, szombaton a sereghajtó Kaposvár otthonában lép pályára az Újpest. A liláknál egyre nagyobb a baj, hat 2020-as meccsükből négyet elveszítettek, a Magyar Kupából kiestek a MOL Fehérvárral szemben, a bajnokságban pedig egyre közelebb csúsznak a kiesőzónához - jelenleg a 8. helyen állnak, mindössze négy ponttal a jelenleg 11. ZTE előtt.

A szurkolók bojkottjáról, a Roderick Duchatelet tulajdonossal szembeni ellenállásról, vagy épp Litauszki Róbert csapatkapitány nyilatkozatáról korábban már beszámoltunk, most a játéknapra hangolva az M4 Sport elevenítette fel az újpesti krízis fontosabb állomásait, amelynek kérdése, hogy a Kaposvár ellen ki tudna-e lépni a kátyúból és elindulhatnak-e felfelé. Ehhez égi segítséget adhat a pontosan két évvel ezelőtt, 2018. február 22-én elhunyt Lázár Bence, akinek emléke a mai napig élénken él a drukkerekben.

Az M4 Sport a jelenlegi krízis első állomását Feczesin Róbert távozására helyezi, aki elfogadta az NB II-es Vasas ajánlatát a téli átigazolási időszakban, majd búcsúzásképp ennyit írt Instagram-oldalán: "Én megpróbáltam mindent. Az Újpest Ti vagytok. Sok sikert, Újpest." Ezt követte a DVSC elleni, tavaszkezdő súlyos zakó (4-0), ahol védelmi hibák sorát vétették, majd a reménytelen hazai vereség a MOL Fehérvár ellen, ami a friss gyepszőnyeg balesetveszélyességét és játékra alkalmatlanságát mutatta meg - épp emiatt kellett elhalasztani egyedülálló módon a Ferencváros elleni Derbit.

Nebojsa Vignjevic vezetőedző az egy héttel ezelőtti, zalaegerszegi 1-2 után fogalmazott úgy, hogy krízisben vannak, a már említett nyilatkozatában Litauszki pedig szerda este fakadt ki. Itt tartanak most Újpesten, egyértelműen az utóbbi évek legmélyebb állapotában - vízválasztó lesz a kaposvári meccs, és könnyen előfordulhat, hogy egy újabb 0 pont komoly változásokat eredményez a csapat háza táján...

A Kaposvár-Újpest találkozó 17 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban.

Legfrissebb híreink