Újpest-ZTE: nem vezetőedzőre volt szükségük a liláknak -  REAKCIÓK

Először dühöt váltott ki a győztes gólt.

Forrás: Újpest FC

Hatalmas lépést tett a bentmaradás eléréséért az Újpest tegnap este, miután a 90+4. percben megszerzett győztes góllal legyőzte a Zalaegerszeget.

„Valaki azt mondta nekem, hogy szerencsések vagyunk. De én azt hiszem, hogy nem így van. Olyan nincs, hogy szerencse, maximum nagyon kemény munka, a hit a csapatban. Erről beszéltem hosszasan a játékosaimmal, hogy hiszek bennük, hogy támogatom őket, és ma este ez egyértelműen az ő győzelmük. Szeretnék gratulálni nekik a mai teljesítményükért. Én annyira lehetek jó edző, amennyire jó játékosok ők, és azt mondhatom, ma este én vagyok a legjobb tréner, mert ma a legjobb csapatot láthattuk a pályán” - mondta Predrag Rogan, a lila-fehérek szakvezetője a meccs utáni sajtótájékoztatón, aki hozzátette, amikor átvette az Újpestet, érezte, hogy nem vezetőedzőre, hanem egy életvezetőre, lelki támaszra volt szüksége a kialakult helyzet és a sűrű program miatt. Azt is elmondta, a legvégén szerzett Risztevszki gólnál először dühöz érzett, mert a játékosa nem volt a helyén.

Érthető, hogy csalódott volt Márton Gábor, a ZTE szakvezetője, hiszen a visszatérés óta szárnyalt a csapata. A játékosai a második félidőben nagy nyomást helyeztek az Újpestre, de a meddő támadójátékot a szakvezető is elismerte.

"Nagyon rosszul játszottunk, ez nem az volt, amit az elmúlt mérkőzéseken mutatott a csapat, de hozzá kell tenni, hogy nem vagyunk gépek, a játékosok sem azok. Ma nem volt átütőerő a játékunkban, és bár a második félidőben az Újpest szinte ki sem jött a térfeléről, meddő volt a mezőnyfölényünk, inkább átlövésekkel veszélyeztettünk. A döntetlen talán reálisabb lett volna, de a végén az is elúszott..."

ELŐZMÉNYEK

ÚJPEST-ZTE 2-1

Sokáig úgy tűnt, hamisítatlan döntetlent játszik egymással az Újpest és a ZTE az NB I 32. fordulójának kedd esti mérkőzésén: a lilák a csapatkapitány, Simon Krisztián góljával egészen a 83. percben vezettek a sok helyzetig jutó zalaegerszegiekkel szemben, ám ekkor jött a csereként beálló amerikai McWoods és egyenlített. A hosszabbításban, a 94. percben aztán egy beívelést követően aztán ugyanúgy jött a csavar az Újpestnek, mint a Mezőkövesd ellen: Ristevski lőtt egész közelről a hálóba, a találat győzelmet, egyben minden bizonnyal bennmaradást ért.
 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: PREDRAG ROGAN

Furcsa az edzőt kiemelni, de valóban megváltoztatta az érkezése és a mentalitása a lilákat: szörnyű helyzetből, a padlóról állt fel az Újpest, akiket egy hajszál választ el csupán a bennmaradástól. Zsinórban ez volt a második olyan hazai találkozó, ahol a ráadásban jött a fontos újpesti gól.


A MECCS KULCSPILLANATA: AZ A 94. PERC...

A Kövesd ellen Koszta Márk, itt Kire Ristevski csapott le a záró másodpercekben. Tegyük hozzá, a hajtós, színvonalas meccsen mindkét gárda becsülettel ment előre, a ZTE is megérdemelte volna a pontszerzést, de ezúttal vereséget szenvedtek.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

37. perc: Simon Krisztián gyönyörű mozdulattal, félollózva csap le egy kipattanóra. 1-0

83. perc: Kocsis centerezése találta meg McWoodsot, aki közelről lőtt a hálóba. 1-1

94. perc: Itt a dráma: Burekovic szabadrúgása után Ristevski küldi a ZTE kapujába a labdát. 2-1

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT: 

Az Újpest a Kaposvárt, a ZTE a Vidit fogadja az utolsó fordulóban. A többi meccs eredményétől függően a lilák már szerda este bennmaradást ünnepelhetnek.
 

JEGYZŐKÖNYV: 

Újpest FC – ZTE FC 2-1 (1-0)

Újpest FC: Banai – Balázs B., Heris, Risztevszki, Burekovic – Onovo, Nwobodo – Simon K. (Szakály, 76.), Zsótér (Koszta, 63.), Perosevic (Bacsa, 63.) – Novothny
ZTE FC: Demjén – Kocsis, Szépe, Bobál D., Tamás – Mitrovic (Ikoba, 72.), Bedi – Babati (McWoods, 79.), Barczi, Radó – Bobál G. (Katelaris, 60.)

Gólszerzők: Simon K. (37.), Ristevski (94.) ill. McWoods (83.)
Sárga lap: Novothny (88.) ill. Kocsis (44.)
Piros lap: -

 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink