Újpest-ZTE: a lilák edzője elbeszélgetett a bíróval - reakciók

Waltner joggal sorolta fel a hiányzókat.

Forrás:

2-2-es döntetlen játszott hazai pályán az Újpest a ZTE-vel, egy kifejezetten izgalmas meccsen. A vezetőedzők így értékeltek a lefújást követően:

Michael Oenning (Újpest): ,,Még eléggé dúlnak bennem az érzelmek és dühös vagyok, hiszen egy olyan szituációban, amikor emberhátrányban vagyunk és a végén vezetést szerzünk, akkor pozitívan kellett volna lezárnunk a meccset. Természetesen, ha az egész játék képét nézzük, akkor el kell fogadni azt, ami a pályán lezajlott. Nem láttam teljesen tisztán a Pauljeviccsel történteket, visszanéztem videóról és a bíróval is beszéltem. Először az volt, hogy egy sárga és egy piros lap, de a játékvezető az mondta nekem, hogy a VAR-al is visszanézték és egyértelmű piroslap volt és azonnal kiállítás. Én nem tudom, hogy mióta piroslap az, ha egy játékos felemeli a kezét. Amíg tizenegyen voltunk a pályán, addig a ZTE-nek egyetlen egy tiszta lehetősége sem volt, mi meg lőhettünk volna több gólt. 1-0-val lehet nyugodtan mérkőzést nyerni, ez nem ritka a futballban. Amikor megfogyatkoztunk, akkor visszahoztuk a ZTE-t a meccsbe. 1-1 után úgy voltam vele, hogy egy döntetlennel ki tudnék egyezni, de amikor egy ilyen gyönyörű kontra után az utolsó percben le kellett volna zárni a találkozót. Az volt a legfájóbb, hogy nem védekeztük ki az utolsó átlövést és emiatt meg kellett volna elégednünk a döntetlennel."

Az nb1.hu az alábbi kérdéseket tette fel az Újpest vezetőedzőjének:

Ilyen végjáték után mi volt az első, amit a srácoknak mondott?

,,Általában ilyen dolgokról nem szoktunk nyilvánosan beszélni, ezt az öltözőben, zárt kapuk mögött tesszük. Azonban ha ennyire közel van a győzelem és mégis elúszik, akkor mindegyik játékos rendkívül csalódott. Csak magunkat hibáztathatjuk, mi vagyunk a felelősek. Magunkra vagyunk nagyon dühösek. Nem is igazán a második bekapott gól bosszant, hanem hogy tíz emberrel fejeztük be a mérkőzést."

Jön a Magyar Kupa, ahol az Újpest címvédő, majd a Fradi elleni meccs. Hogy telik majd ez a két hét?

,,A kupameccs nagyon fontos lesz, hogy a csapat újra megérezze a győzelem ízét. Ez nem azt jelenti, hogy lebecsüljük a Tiszakécskét, de normál esetben nekünk illene lehozni. Az a célunk, hogy minél tovább benn maradjunk a küzdelmekben. Ezek után nagyon fontos, hogy a Fradihoz úgy menjünk, hogy a kupameccsből némi energiát merítsünk. Muszáj valahogy kikínlódni ezt a sikert. Ha mindig ennyire közel vagyunk a sikerhez, akkor vissza kell találnunk az útra."

Waltner Róbert (ZTE): ,,Őszinte leszek, nem vagyok elégedett, pedig lehet, annak kellene lennem valamilyen szinten, hogy sikerült ikszre hozni a mérkőzést. Megszereztük az egyenlítő találatot, emberelőnybe voltunk. Próbáltunk nyomást gyakorolni az Újpestre, átálltunk 4-4-2-re, támadókat hoztam be, a jobbhátvéd pozíciójába egy középpályást raktam be, pont azért, hogy minél jobban támadjunk. Próbáltuk megszerezni a győzelmet. Azonban az Újpest feljött egy kontrával és megszerezték a vezetést. Egy nagyon szép gól volt egyébként, az ő részükről ez dicséretes, de a mi részünkről egy nagyon nagy hiba. Le kellett volna ütközni azt a játékost, inkább legyen 18 méterről egy szabadrúgás. Mi ugyanilyen helyzetben, nem tudunk ugyanilyen könnyen elmenni. Készültünk arra, hogy stabilizálni kell a védelmünket, de megint kaptunk két gólt. Rúgtunk kettőt, ami idegenben dicséretes. Az Újpest egy remek csapat, sok jó támadóval. Ezelőtt négy gólt rúgtunk itt, akkor se nyertünk, most rúgtunk kettőt, valaki egy góllal is tud idegenben nyerni. Dolgozni kell tovább, nem szabad feladni- Az utolsó pillanatig küzdeni kell. Örültem, hogy a csapatom nem adta fel. 1-0-mál abban hittem, hogy megfordítjuk az eredményt és mi fogunk győzni. Felemás érzéseim vannak, de inkább vagyok elégedettlen, mint elégedett."

Az nb1.hu az alábbi kérdést tette fel Waltner Róbertnek:

A csapatépítésben hol tartanak? A most következő kupameccs jó lesz-e erre, vagy jobb lett volna, ha pörögne a bajnokság?

,,Nem tudom mennyire látszott, de én láttam, hogy nincs mindenki ugyanabban a fizikális állapotban, nagyon nagyok az eltérések. Aki végigcsinálta velünk a felkészülést, neki semmi problémája nincs, aki később csatlakozott, ott van probléma. Nagyon nehéz a később érkezőket felhozni arra a szintre, mint aki végigcsinálta a hathetes felkészülést. Van több olyan játékos, aki három hónapig csapat nélkül edzett, Amikor egy játékos azt mondja, hogy egyedül edzett egy erőnléti edzővel, akkor a nulláról kell kezdeni. Nagyon kevés az olyan játékos, aki szabadon igazolható és olyan profin készíti fel magát, hogy amint odakerül egy csapatba, akkor fizikálisan jó állapotban van. Most csatlakozott be négy hete Lesjak és Huszti. Lesjak április 11-e óta nem edzett és nem játszott mérkőzést. Huszti május 13-án játszotta az utolsó mérkőzését, azért kellett lecserélni, mert mind a két vádlija begörcsölt. Idő kell, hogy mindenkit egy szintre hozzunk. Nekem az lenne jó, ha két hét múlva kezdődne a bajnokság, hogy legyen időm fizikálisan összehozni mindent. Hol sérülés, hol eltiltás miatt a védelem még nem játszott kétszer ugyanabban a felállásban, ez is aggasztó. Tavaly, amikor átvettem a csapatot, sikerült stabilizálni a védekezést, hat meccsen kaptunk három gólt. Most három meccsen kilencet. Dolgozunk rajta, mégse mutatkozik meg. Fiatal csapatunk van, a fiatal játékosoknak még fejlődni kell és rutint kell szerezniük. Nálunk fiatalok játszanak a védelembe, Gergényi volt a 23 évével a legidősebb a védelembe. Azzal kell főzni, ami van, én bízok ezekben a játékosokban. Keményen kell továbbra is dolgoznunk, hogy kijavítsuk a hibákat és sikeresek legyünk."

Legfrissebb híreink