Újpest: Zalaegerszeg!

Hivatalos bejelentés.

Forrás: Újpest/Facebook

Eldőlt, hogy az Újpest a következő két "hazai" meccsét Zalaegerszegen fogja lejátszani. Az nb1.hu már kedd reggel beszámolt erről a forgatókönyvről, a lila-fehérek pedig hivatalos bejelentést tettek a döntéssel kapcsolatban. Íme az újpestiek közleménye:

Folytatódhat-e új helyszínnel az Újpest országjárása? - NB1.hu

Korábban már jeleztük, Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője, csapata kaposvári győzelme után a Rákóczi Stadion játékterét kritizálta: "Aggasztó azonban, hogy a következő két találkozón vissza kell jönnünk ebbe a stadionba, ilyen rossz talajú pályán ugyanis nehéz megvalósítanunk a taktikánkat".

"Ahogy bizonyára tudjátok, a kialakult helyzet miatt még mindig kénytelenek vagyunk „albérletben” megrendezni soron következő meccseinket a PAFC és Paks csapata ellen.

Bár minden igyekezetünk ellenére, hogy minél közelebb legyen szimpatizánsainknak a helyszín, a zalaegerszegi stadion maradt egyedül a választható opció, ami az MLSZ követelményeinek megfelel és az adott időpontban szabad is.

Újpest: kiderült, mikor térhetnek vissza a Szuszába - NB1.hu

Úgy tűnik, pont került az Újpest pályakeresésének a végére. Az nb1.hu kedd reggel számolt be arról, hogy az Újpest és a Puskás Akadémia valószínűleg Zalaegerszegen csaphat össze egymással. Erre lehetett következtetni Berta Csaba nyilatkozatából is. A lila-fehérek ügyvezető igazgatója elmondta, Kaposvár és Egerszeg is felmerült megoldásként.

A félreértések és a pletykák elkerülése végett, megkerestünk minden szóba jöhető pályát üzemeltető klubot (NB2-t is, mint például a Vasas FC), de általánosságban kijelenthető, hogy a bajnoki találkozók ütközésére (Az NB2-es mérkőzések március 15-e miatt szintén 14-én kerülnek megrendezésre), vagy egyéb okokra hivatkozva nem tudtak a segítségünkre lenni. Kaposváron tudtak volna fogadni még minket, de ott a pálya minősége nem felelt meg a szakmai stáb elvárásainak. Így a február 29-én Újpest FC-Puskás Akadémia FC, illetve a március 14-én Újpest FC-Paksi FC rendezendő összecsapás a ZTE Arénában kerül lebonyolításra.

Minden szurkolói információt, a jeggyel, illetve az utazással kapcsolatban, hamarosan közzé teszünk."

Ha minden a tervek szerint alakul, az Újpest-Honvéd rangadót már a Szusza Ferenc Stadionban rendezhetik meg április elsején.

Legfrissebb híreink