Újpest-Vidi: büntetést kockáztatott a lilák új edzője -  REAKCIÓK

Kondás Elemér 10 pontos kérdése.

Forrás: dvsc.hu

Mint ismert, az Újpest hazai pályán 3-1-re legyőzte a Debrecent. A kiesési rangadón megdobbant a lila-szív, Simon Krisztián vezérletével újra kezd magára találni az Újpest. A mérkőzés után Predag Rogan nem nyilatkozott, mert sietnie kellett a Vidi-Honvéd összecsapásra, helyette Víg Péter értékelt, aki szerint most öt perc nyugalom jutott nekik. Kondás Elemér elmondta, hogy ismét olyan hibák jöttek elő, amit eddig is sokszor elvétettek.

 

Újpest-Loki: lila szív az NB I-ért - GÓLOK TÖRTÉNETE - NB1.hu

 

 

Így értékeltek a megszólalók a találkozó után:

Víg Péter(Újpest): ,,Először is szeretnék elnézést kérni a vezetőedzőnk nevében, mert a feszített ritmus miatt egyből a MOL Fehérvár – Budapest Honvéd mérkőzésre ment, és nem tud jelen lenni a mai sajtótájékoztatón. Úgyhogy még egyszer elnézést kérünk, hogy nem ő értékeli a találkozót. Már a meccs előtt lehetett érezni, hogy hatalmas készülődés, hatalmas feszültség van a játékosokban, de felszabadultabbak voltak már, mint az előző összecsapásnál. Az is érezhető volt, hogy bátrabbak és még elszántabbak. Én azt gondolom, hogy ezeknek az összetevőknek köszönhető ez a szép győzelem. Azt el kell ismerni, hogy nagyon jó ütemben rúgtuk a gólunkat, már a mérkőzés elején sikerült betalálni, az nagyon jót tett nekünk, az még egy kicsit lökött rajtunk. Az első félidőben elkövettük azt a hibát, hogy nagyon mélyen védekeztünk, és nem támadtuk elég agresszívan a labdás embereket a saját térfelünkön. Ilyenkor ez sajnos benne van a játékban, mert automatikusan védeni kezdték az eredményt a játékosok. Úgyhogy ezt próbáltuk rendbe tenni a szünetbe, azt gondolom, sikerült is. A kapott gól után feljött a Debrecen, lélektanilag ez jót tett nekik, de megint jó ritmusban tudtunk válaszolni. három-egynél lehetett érezni, hogy valami átszakadt a csapaton, és olyan energiával kezdtek el küzdeni és futballozni, amin lehetett érezni, hogy nem tudják megállítani őket a győzelemhez vezető úton. Ennek tudható be ez a csodálatos eredmény. Most  öt percig nyugalomban lehetünk, aztán készülni kell a MOL Fehérvár elleni meccsre. Ott egy győzelem, akkor jó úton vagyunk. A szurkolók támogatása nagyon kellett, jó volt ennyi idő után újra hallani, a legjobb ütemben szurkoltak a csapatnak, ez így Újpest.”

Kondás Elemér(DVSC): ,,Tudtuk, hogy nehéz mérkőzése lesz, úgy is készültünk rá. Sajnos megint az elején hibát vétettünk. Azok a hibák, amik eddig is előfordultak, rögzített szituációkból gólt tudunk kapni, holott már változtattunk ezen, mert nem területet védtünk a kapu előtt, hanem emberfogás volt. Meg volt mindenkinek az embere, nyilván Risztevszki lelépett az emberéről, egy az egyben megverte. Onnantól kezdve próbáltuk egy kicsit feljebb tolni a védekezésünket, de pontatlanok és kapkodók voltunk. A második félidő elején kapunk megint egy ilyen gólt, hogy az Obinna átvezeti a csapaton a labdát, aztán ziccer-passzt ad a Simonnak. Simon meg hova rúgja? Persze belőtte. Onnantól viszont feljöttünk, megvoltak a helyzeteink, gólt is sikerült lőni. Többször próbáltunk veszélyeztetni, de utána egy kontrából megint a rossz helyezkedés, rossz védekezés miatt megkaptuk a gólunkat. Sajnos, ahogy az idő telt, csökkent az esélyünk arra, hogy vissza tudjunk jönni a mérkőzésbe. Voltak helyzetek, amikor Banainak védenie kellett, de természetesen nem úgy sikerültek a szituációk, ahogy szerettük volna."

Visszatérve az Újpest vezetőedzőjére: minden edzőnek kötelező részt vennie a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, így véleményünk szerint, azzal, hogy ezt nem tette meg, MLSZ-büntetést kockáztatott.

Legfrissebb híreink