Újpest: Rogan elárulta, hány játékos érkezik még

Azt is, hogy milyen posztokra.

Forrás: ujpestfc.hu

Predrag Rogannal, az Újpest vezetőedzőjével készített interjút a klub honlapja. Mint ismert, a liláknál alaposan átalakult a keret az utóbbi hetekben, legutóbb Obinna Nwobodo távozott - kiderült azonban, hogy lesznek még érkezők is.

"Az előző idény végén eligazolt Balázs (szélsőhátvéd), Heris (középső védő), Litauszki (középső védő), Zsótér (középpályás) és Novothny (csatár). A felkészülés alatt távozott még Sedlacek (középpályás) és Calcan (támadó), és szezon elején pedig ismét gyengült a keretünk a távozó Kosztával (támadó), Burekovic-csal (balhátvéd), és most Obinnával (támadó középpályás). Ezt is figyelembe véve új játékosokra mindenképp szükség van, és hamarosan, sőt, inkább azt mondhatom, hogy a következő napokban új arcokra számíthatunk a csapatnál.

Három érkező játékossal számolunk jelenleg. A bennünket elhagyó futballisták listájából, illetve az utolsó 2 meccs elemzéséből, valamint Obi és Burekovic hiánya is azt mutatja, hogy a védelmünkre és a középpálya támadó szekciójára kell még megfelelő játékosakat szerezni. A most csatlakozók a védelmet fogják erősíteni, 2 bal oldali, és egy középső védő érkezik, illetve a tervek szerint még a támadószekcióba is igyekszünk új játékost hozni."

 

Arra a kérdésre, hogy mennyi időre lesz szükségük az újaknak a beilleszkedésre, szintén egyértelmű választ adott. "Ez egy nagyon összetett kérdés, sok tényező befolyásolja. De nekünk már nincs sok időnk, minél előbb a csapat részévé kell válnia mindenkinek, ezért dolgozik folyamatosan a szakmai stáb. Persze az új igazolásokon is sok múlik, ezért nagyon fontos a játékos személyisége. A helyzetet azonban megnehezítik a jelenlegi protokollok és szabályok, amelyeket a koronavírus miatt vezettek be, ez jelentős meghosszabbíthatja a tárgyalásokat, és az érkezésüket."

Végül a már bemutatkozó, ám azóta csupán a cserepadon ülő Lirim Kastratiról is ejtett pár szót. "Lirim már a tesztjátékok során is jó benyomást keltett, ezért is igazoltuk le. Adtam neki egy esélyt a Budafok ellen, amit ő ki is használt, és jól teljesített, de már az első meccs után is folyamatos fájdalmat érzett a lábában, ami sajnos a koszovói válogatott összecsapások után erősödött kicsit. Részletes vizsgálatokon esett át, és végül kiderült, hogy nem komoly a gond, így hétfőtől már együtt edzhetett a fiúkkal. Én is szeretném a lehető leghamarabb a pályán látni, de természetesen óvatosnak kell lennünk, mert a játékosok egészsége és annak védelme a legfontosabb."

Legfrissebb híreink