Újpest-Puskás Akadémia: Litauszki módosította a szavait a kifakadása után

Vignjevics szerint már maguk mögött hagyták a nehéz időszakot.

Forrás: m4sport.hu

A múlt héten nyerni tudott az Újpest a Kaposvár ellen, ezzel idén először ünnepelhettek győzelmet tétmérkőzésen a lilák.

Az Újpest csapatkapitánya, Litauszki Róbert a Vidi elleni vereség után fakadt ki az M4-nek a hetek óta tartó krízishelyzet miatt.

 

Újpest: Vignjevics után Litauszki is kőkeményen kiakadt - videó - NB1.hu

Az Újpest háza táján nagyon nincsenek rendben a dolgok, az edző és egy játékos is kifakadt a meccs után. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Vignijevics azon akadt ki a leginkább, hogy nem látta a játékosai a győzni akarást. A tréner elmondta továbbá, hogy keveset tudott együtt edzeni a csapat, volt olyan játékosa, akit bajnokin látott először játszani.

 

Utólagosan megbánta a szavait és némileg módosította azokat:

 

„Egyedül azt bántam meg, hogy élőadásban hagyta el a számat olyan gondolat, ami nem oda illet volna, egyébként sok mindent lehetne mondani, sok mindenről lehetne beszélni. Feszült voltam a mérkőzés és az elmúlt időszak után. Úgy gondolom, hogy nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene, ezt lehet a csapatra vagy akár a klubra kivetíteni. Én többet szeretnék, sikeresebb szeretnék lenni.”

 

2020-ban az első hat meccs egyikét sem tudta megnyerni az Újpest, ám a kaposvári siker erőt adhat a csapatnak. Nebojsa Vignjevics így emlékezett vissza arra a meccsre:

„Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nehéz időszak volt a számunkra, de azt látom a játékosokon, hogy harcolni és győzni akarnak. Ezért mindent meg is tesznek. Ez látszott is a legutóbbi fordulóban, ahol jól játszottak. Láttam rajtuk azt az akarást és küzdést, ami a pályán feltétlenül szükséges. A párharcokat megnyerték és elhozták a labdákat.”

 

Zalaegerszeg: brutális szurkolói üzenet az Újpestnek - NB1.hu

A ZTE és a Ferencváros szurkolói országos barátok, ez a legtöbb meccsre járó ember számára ismert. A két tábor tagjai az ellenségeken is osztoznak, köztük a zöld-fehérek hagyományosan legnagyobb riválisán az Újpesten is. A Honvéd-ZTE meccsen több dolog is bebizonyosodott.

 

Litauszki is reméli, hogy a nehéz időszak már múlté és újra elkezdhetik a pontok gyűjtését:

„Elég rossz periódusban voltunk, ami igaz volt az egész klubra. Megpróbáljuk ettől függetleníteni magunkat és folytatjuk azt, amit Kaposváron sikerült elkezdeni. Nem is az volt a fontos, hogy milyen játékkal győzünk, hanem az, hogy három ponttal gazdagodjunk.”

 

Pisont újra király lehet Kispesten, Rebrov Vitelki ellen javíthat - NB1.hu

Már nem csak a kiesés elkerülése miatt folyik ádáz küzdelem az NB I-ben, a címvédő Ferencváros múltheti veresége után, újra nyíltabb a harc az aranyéremért is. Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Debrecen látogat a Groupama Arénába, és biztosan alaposan felpaprikázott Ferencváros vár majd Vitelki Zoltán együttesére, hiszen a zöld-fehérek fájdalmas pofonba szaladtak bele egy hete Mezőkövesden (0-3).

 

Nehéz meccs vár a lilákra, hiszen a dobogóért küzdő Puskás Akadémiát fogadja ,,hazai" pályán, Zalaegerszegen. Vignjevics sem számít könnyű meccsre:

 

,,Minden mérkőzés nehéz a számunkra. Hiába nyertük meg a legutóbbi meccset, az nem jelent semmit. Egy a lényeg, hogy megszerezzük a három pontot. Nagyon tisztelem a Puskás Akadémiát, egy remek csapat, kiváló játékosokkal, de számunkra csak a győzelem a lényeg. Remélem jobban fogunk teljesíteni, mint az elmúlt néhány találkozón.”

 

Litauszki szerint csak a saját játékukkal kell foglalkozni és akkor akár a dobogó közelébe is odaérhetnek:

„Veszélyes, jó játékosaik vannak, jobban állnak, mint mi, jobb formában is vannak, de magunkkal kell foglalkozni, nem az ellenfél játékával kell foglalkozni. Saját magunkat kell megtalálni, visszatérni a helyes útra és tovább kapaszkodni felfelé. Pár győzelemmel ott lehetünk hamar a dobogó közelében, nem szabad ezekről a célokról lemondani. Ha nincs a csapatnak célja, felesleges hétről hétre kimenni a pályára. Azért kell küzdenünk, hogy odaérjünk, akár a harmadik helyre.”

Legfrissebb híreink