Újpest-Puskás Akadémia: csalóka kép, esély a visszatérésre

Óriási hibáról is beszélt Hornyák Zsolt.

Forrás: pfla.hu

Öles léptekkel haladunk a karácsony felé, de az NB I-es csapatok még nem állnak le. A 14. forduló nyitányán az Újpest a Puskás Akadémiát fogadja péntek este. Mindkét csapatot alaposan megtizedelte a koronavírus, így például nem meglepő, hogy a lila-fehérek legutóbb október 17-én szereztek három pontot a bajnokságban. Az nb1.hu-n már beszámoltunk arról, hogy a Budafok elleni 1-1-es döntetlen során Tallo sérülés miatt nem került be a keretbe. Portálunk úgy tudja, hogy az elefántcsontparti futballista a napokban már megpróbálkozott az edzésekkel, így lehet arra esély, hogy most ott lesz a neve a keretben.

Ezért nem játszott az Újpest erőcsatára - NB1.hu

 

A Puskás Akadémia a válogatott szünet előtt 6-2-es pofont kapott a Pakstól. A pauza alatt tudták rendezni a sorokat a felcsútiak, ezt tükrözi, hogy az előző három összecsapásukon hét egységgel gazdagodtak. 

"Véleményem szerint a táblázat ebben az esetben csalóka képet mutat. Az Újpest sokkal jobb csapat annál, mint ahol jelenleg áll, komoly hagyománnyal rendelkező klub, minőségi labdarúgóik vannak, akik bármikor képesek meccseket eldönteni. Hiba lenne tehát az eddigi eredményeikből kiindulni, hiszen a koronavírus-járvány miatt az MTK ellen nagyrészt utánpótlás-játékosokkal álltak ki, a Diósgyőr pedig játék nélkül kapta meg ellenük a három pontot.

 

Persze azt saját példánkból is tudjuk, hogy nem egyszerű ilyenkor a visszatérés a játékosoknak, mert hosszú időre kiesnek a ritmusból, s a járvány pszichésen is megviseli őket, de óriási hiba lenne lebecsülni őket. Mi persze minden mérkőzésen nyerni akarunk, s ez most sem lesz másképp" - fogalmazott Hornyák Zsolt a Puskás Akadémia weboldalának.

 

Augusztus végén egyébként a felcsútiak 3-2-re győzték le az újpestieket a Pancho Arénában. Az Újpest-Puskás Akadémia találkozó 20 órakor kezdődik.
 

Legfrissebb híreink