Újpest-Paks: egy becsúszott hiba tette tönkre az addigi munkát - reakciók

Edzőjük szerint a paksiakban volt kurázsi.

Forrás: paksifc.hu

Kiesési rangadónak is beillő meccset játszott Zalaegerszegen az Újpest a Pakssal, vészesen kapaszkodik mind a kettőre a veszélyzónában tartózkodó ZTE.

Eléggé lassan indult be a meccs, az első negyedórában nem igazán dolgoztak ki helyzeteket a csapatok. Ugyan később mind a két oldalon alakultak ki helyzetek, ezek meddő próbálkozásoknak bizonyultak, így főként a mezőnyjátéké volt a főszerep az első félidőben.

 

Újpest-Paks: hordágyon kellett levinni a játékost - NB1.hu

 

 

A második játékrészben már érdekesebbé vált a meccs, mindkét csapat vezetett veszélyes támadásokat. A lilák meg is tudták szerezni a vezetést, ami után átadták a területet Bödééknek. A 73. percben nagyon súlyos sérülést szenvedett, a játékosra műtét vár. A dráma a végén jött, egy labdaeladást kiszanálva váratlanul egyenlített a Paks.

Az edzők így nyilatkoztak a meccs után:

Nebojsa Vignjevics(Újpest): ,,Sajnos a végén egyetlen egy hiba becsúszott, ami tönkre tette az addigi munkánkat. Tudtuk, hogy mindazon körülmények hatására, amelyben jelenleg játszanunk kell, egy nehéz mérkőzés vár ma este ránk. A másik hátrány, amit ma valahogy fel kell dolgoznunk, hogy egyesek hiányoztak a csapatból, ezért is kellett felforgatnom a kezdő tizenegyet. Azt mondhatom, hogy ezzel a mai együttessel majdnem sikerült itthon tartani a három pontot, a játékosok küzdöttek, dolgoztak, tették a dolgukat, keményen kilencven percen keresztül, sőt még a hosszabbításban is. Sajnos aztán a végén egyetlen egy hiba becsúszott, ami tönkre tette az addigi munkánkat. Nagyon sajnálom a fiúkat, hogy ez az egyenlítő gól az egész találkozó eredményét megváltoztatta. Ennek ellenére szeretnék nekik gratulálni, mert igyekeztek és a küzdőszellem is rendben volt. Talán a második félidőben több helyzetet kidolgozhattunk volna, de a kontratámadások során általában a területvesztés jellemezte a játékunkat, ennek ellenére kilencven percen keresztül egy-nullás vezetés mellett már majdnem hogy a zsebünkben volt a nyert összecsapás, és aztán becsúszott az az egy hiba, ami miatt két pontot elhullajtottunk. Még egyszer szeretnék azonban a srácoknak gratulálni, és nagyon sajnálom, hogy nem sikerült győztesen távoznunk.”

 

Sannino magára vállalta; Rebrov és a Fradi tovább készül - reakciók - NB1.hu

 

 

Osztermájer Gábor(Paks): Jól, aktívan játszottunk, győzelmet érdemeltünk volna, és a sors igazságtalansága lett volna, ha ma innen pont nélkül távozunk. Az első félidőben voltak lehetőségeink, azonban helyzeteink nem, ellenfelünk csak pontrúgásból veszélyeztetett. A szünetben kényszerű cserét kellett végrehajtanom, miután Szélpál Norbert combizma meghúzódott. Mindenképpen fontos megemlítenünk Szakály esetét is, aki a tizenhatoson belül fejjel maga elé készítette a labdát, majd úgy ütközött az újpesti kapussal, hogy játékosunkat hordágyon kellett levinni, ezt követően kifelé történt szabadrúgás, nem értem… Mindenesetre meg kell elégednünk az egy ponttal, de gratulálok a fiúknak, mert volt bennük kurázsi."

Ezzel az eredménnyel egyik csapat sincs biztonságban, bár mind a ketten a vonal felett maradtak. A következő fordulóban Kisvárdára látogat az Újpest, míg a Paks a Vidit fogadja, feltéve hogy a koronavírus miatt nem függesztik fel a bajnokságot.

 

Loki, Kaposvár, Honvéd: kiütve! - beszámoló - NB1.hu

 

 

EMLÉKEZTETŐ:

ÚJPEST FC–PAKSI FC 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, zárt kapuk mögött, v.: Pillók
gólszerzők: Litauszki (57.), illetve Könyves (94.)
sárga lap: Onovo (97.)
Újpest FC: Pajovic - Heris, Litauszki (Szakály P., 82.), Ristevski - Nwobodo, Sedlacek, Onovo, Bacsa (Zsótér, 72.) - Koszta (Csongvai, 90.), Novothny, Rácz B.
Paksi FC: Rácz G. - Osváth, Poór, Szélpál (Lenzsér, a szünetben), Szabó J. - Szakály D. (Bertus, 73.), Windecker, Balogh B. - Kecskés (Hahn, 65.) - Könyves, Böde

Legfrissebb híreink