Újpest-MTK: felavatták a Szusza gyepét - gólok története

Négy találattal debütált az új gyepszőnyeg!

Forrás: mtkbudapest.hu

Edzőmeccs:

Újpest–MTK Budapest 22 (21)
G:
 Pauljevics (22.), Obinna (41.), ill. Schön (16.), Prosser (48.)

Újpest: Pajovic - Balázs, Heris, Ristevski, Burekovic, Simon, Onovo, Obinna, Pauljevic, Rácz, Koszta
MTK: Varga - Fülöp, Pintér, Varju, Katona, Cseke, Mezei, Palincsár, Prosser, Lencse, Schön

 

Íme, az Újpest beszámolója:

"Az MTK elleni barátságos mérkőzéssel tértünk haza újra a Megyeri útra. A találkozón a kapuban Pajovic kezdett, míg a mezőnyben Balázs, Heris, Ristevski, Burekovic, Simon, Onovo, Obinna, Pauljevic, Rácz, Koszta tízes vette fel a kesztyűt mai napi riválisunkkal. Jó iramban estek egymásnak a felek, szinte érezni lehetett, hogy már mindenkinek hiányzott egy kis futball. Kiegyenlített volt az összecsapás, de a 16. percben Schön Szabolcs talált egy kis lyukat a védelem tengelyében, és ezt kihasználva megszerezte a vezetést a kék-fehéreknek.
Innentől viszont élénkebben kezdtünk támadni, főleg a gyakran szabadon hagyott Pauljevic okozott többször veszélyt. Az egyik ilyen szituációban, egy félpályán megszerzett labdát továbbítottak hozzá, és ő nagyon szemfülesen a kint álló portás fölött helyezett a kapuba. A második találtunkból is oroszlánrészt vállalt, jól indult meg a bal összekötő helyén, tisztára játszotta magát, majd okosan gurított középre a második hullámban érkező Obinnának, aki kíméletlenül használta ki az adódó lehetőséget, ezzel 2-1-re formálva a meccs állását.

A második félidőt teljes sorcserével kezdtük. A gólvonalon Banai állt, míg több újoncot is avattunk a mezőnyjátékosok között, például Katona Mátyást és Moussa Traorét, de szerepet kapott Máté Zsolt, illetve az utolsó bajnokin debütáló Sedlacek is. A már megszokott nevekből pedig pályára lépett Perosevic, Calcan, Zsótér, Szakály, Csongvai és Bacsa Patrik. A felforgatott védelem még éppen csak szokta az új felállást, mikor egy szép mélységi passz találta meg középen Prosser Dánielt, aki nem hibázott és a 48. percben egalizálta a találkozó állását. Védők hiányában több ember is megfordult a hátsó négyesben, ezáltal természetesen a támadók névsora is itt-ott változott. Többször is lehetőségünk lett volna eldönteni a magunk javára az összecsapást, de az utolsó passzoknál hiányzott az a pici kis plusz. A legközelebb talán Szakály Péter állt a harmadik gólunkhoz, egy szélről jövő beadásra érkezett szép csukafejes mozdulattal, de hajszál híján lemaradt.

Maradt tehát a 2-2 döntetlen, a folytatás 20-án, szerdán a Paks ellen."

 

Az MTK beszámolója:

"Az idegenbeli mérkőzésen az első negyedóra óvatosabb játékkal telt, annak végén Pauljevic lövése mellé ment, majd Prosser szöglete volt veszélyes.

A 16. percben aztán megszereztük a vezetést: Mezei passzából Schön indult kapura, kicselezte a kapust, és négy méterről a kapuba lőtt (0-1). A játékrész közepén előbb Simon, majd Heris kísérleténél volt a helyén Varga Bence. A 22. percben aztán egyenlítettek a lila-fehérek: eladott labdából kontrázott az Újpest, Pauljevic fejezte be a támadást góllal (1-1).

Ezt követően Prosser szabadrúgását kellett védenie Pajovicsnak, majd előbbi szöglete után Fülöp fejelte a labdát a felső lécre. Pár perccel később Schön elől mentettek a hazaiak az utolsó pillanatban, akik a félidő hajrájára megszerezték a vezetést: Obinna kapott labdát a tizenhatoson belül Pauljevictől, és nem hibázott közelről - 2-1-el fordultak a csapatok.

Fordulás után azonban azonnal kiegyenlítettünk: Mezei passzolt Prossernek a tizenhatoson belülre, aki a hosszú alsóba lőtt (2-2). Negyedórával később hazai helyzet végén Varga mentett Perosevic lövését követően. Kisebb lehetőségek még mindkét kapu előtt adódtak, de újabb gól már nem született, így 2-2-es döntetlennel zárt a két fővárosi csapat."

 

Gólok története:

16. perc: Mezei passzából Schön indult kapura, kicselezte a kapust, és négy méterről a kapuba lőtt. 0-1

22. perc: Eladott labdából kontrázott az Újpest, Pauljevic fejezte be a támadást góllal. A találat után rögtön ivószünet következett. 1-1

42. perc: Obinna kapott labdát a tizenhatoson belül Pauljevictől, és nem hibázott közelről. 2-1

48. perc: Mezei passzolt Prossernek a tizenhatoson belülre, aki a hosszú alsóba lőtt. 2-2

Legfrissebb híreink