Újpest-Loki: lila szív az NB I-ért - GÓLOK TÖRTÉNETE

A debrecenieknek is róla kell példát venniük.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

ÚJPEST-DVSC 3-1

Simon Krisztián vezérletével megdobbant a lila szív, nagy lépést tett a bennmaradás felé az Újpest. Magabiztos játékkal tartotta otthon a fővárosi csapat mind a három pontot, míg a Debrecen egyre mélyebbre süllyed. A DVSC játékosai példát vehetnének az újpesti focisták mentalitásáról, ha ki akarják harcolni a bennmaradást.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SIMON KRISZTIÁN

Egyértelműen ő érzi át a legjobban, hogy mekkora bajba került a csapata. Simon Krisztián nem csak Újpest-nevelés, de szurkoló is. A mentalitása a többiekre is átragadt, így a lila-fehérek elkezdtek kilábalni a gödörből. A két góljával előre meg is tudta ünnepelni a holnap születésnapját.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: AZ ULTRÁK TEGNAPI LÁTOGATÁSA

Korábban már beszámoltunk róla, hogy egy nappal a kiesési rangadó előtt az újpesti ultrák kilátogattak a csapat edzésére. Biztosították arról a játékosokat, hogy mellettük állnak, egyedül a címer tartja vissza őket attól, hogy visszatérjenek a lelátóra.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

9. perc: Simon jobb oldali beadása után lekésett Risztevszkiről az embere, aki 10 méterről a jobb alsóba vágta a labdát. 1-0!

 

Security Check Required

(null)

 

47. perc: Nwobodo szerzett labdát a bal oldalon, majd középre tört és Simonhoz passzolt, aki hatalmas gólt lőtt kissé jobbról, 16 méterről. 2-0!

 

Security Check Required

(null)

 

59. perc: Varga jobb oldali beadását Banai ráütötte Heris hátára, ami a hátvéd hátáról a kapuba pattant. 2-1!

 

Security Check Required

(null)

 

61. perc: Burekovic bal oldali beadását a bal alsó sarokba fejelte az ötös jobb sarkától bevetődő Simon Krisztián. 3-1!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő fordulóban kemény meccs vár az Újpestre, az első helyre hajtó Videoton vendége lesz a csapat. A DVSC-re sem vár könnyű feladat, a harmadik helyért küzdő Puskás Akadémiát fogadja.

JEGYZŐKÖNYV

Újpest – DVSC 3-1

Szusza Ferenc Stadion, v.: Berke
Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Simon (Bacsa, 78.), Nwobodo, Szakály P. (Onovo, 66.), Perosevic (Rácz, 86.) - Zsótér (Balázs B., 66.), Novothny
Debrecen: Nagy S. - Bényei (Habovda, 64.), Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér - Bódi, Csősz (Kusnyír, 29.), Szécsi (Adeniji, a szünetben), Varga K. (Trujics, 79.) - Garba
gólszerzők: Ristevski (9.), Simon (48., 62.), illetve Heris (59. - öngól)

REAKCIÓK: HAMAROSAN

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink