Újpest: lesz-e új tulajdonos és új edző? - a legújabb fejlemények

Nikolics, Kovács és Lőw története.

Forrás:

Nemrég jeleztük, hogy távozott a Lokomotiv Moszkva vezetőedzői posztjáról Marko Nikolics, akit az orosz futballklub keddi közlése szerint Dmitrij Loszkov vált a kispadon.

A goal.com magyarországi kiadása rögtön jelezte, hogy Nikolics a pletykák szerint Michael Oenning utódja lehet Újpesten, de honlaptársunk azt is hozzátette, hogy adott esetben tulajdonosváltásnál érkezhet majd csak Nikolics Újpestre, mert akkor meg Kovács Zoltán lesz a sportigazgató, akivel korábban a Vidinél dolgozott együtt.

Egyébként az Újpest szurkolóinak a köreiben hetek, de lehet, hogy hónapok óta terjeng az a hír, hogy Kovács Zoltán, Lőw Zsolt és Fehér Csaba együtt viszik majd az Újpestet (de nem mint tulajdonosok), a megvételhez meg a kormánytól kérnek segítséget, ha más nem kínai pénzből, amit a Fudan egyetemért kapna Magyarország.

Nos, akkor haladjunk szépen sorjában.

Ha lesz is egyszer Fudan Egyetem Magyarországon, akkor az csak évek múlva lesz, de előtte arról meg népszavazás döntene a jelek szerint, a magyarok meg nem annyira Kína-barátok...

Roderick Duchatelet tulajdonos, az nb1.hu-nak adott pár héttel ezelőtti nyilatkozatában arról is beszélt, hogy két társaságnak már elmondta, mennyiért eladó az Újpest, akik ezt tudomásul vették, majd hozzátette, hogy még nincs annyi pénzük a megvásárláshoz.

Az nb1.hu úgy tudja, hogy az említettek még a foglalót sem utalták el hónapok alatt, ami az éves működés 10%-a nagyjából. Ez meg sokatmondó „fejlemény”...

Duchatelet azt mondta, ami így is van tehát, hogy a csoportoknak még nincsen pénzük a megvásárláshoz, ennél szebben meg nem lehet megfogalmazni az üzleti világban, hogy az eddigi, általa említett két érdeklődő mögött még nincsen büdzsé. Azt, hogy ez mindig így marad-e vagy várható ebben változás, azt nem lehet tudni, csak tippelni, a kettő meg nem ugyanaz.

Duchatelet tehát egyhamar nem fogja eladni az Újpestet, annak ellenére, hogy (egyébként évek óta) eladná, ha holnap mondjuk valaki kicsengetne 20 millió eurót neki, legyen az bárki is.

És akkor az edzőváltás: szintén Duchatelet mondta azt a mai Nemzeti Sportban megjelent nyilatkozatában, hogy Újpesten Michael Oenning marad a vezetőedző.

Márpedig erről is egyedül ő dönt, akár jó ez, akár nem, akár tetszik az Újpest-szurkolóknak, akár nem, mivel még mindig ő a tulajdonos.

De ha valaki vagy valakik letesznek 20 millió eurót (vagy átutalnak neki), akkor eladja az Újpestet, az már más kérdés, hogy a költségekhez az éves büdzséket is elő kell teremtenie az esetleges vevő-jelöltnek.

Lőw Zsolt egyébként nemrég nyilatkozott az M4 Sportnak, amiben megerősítette, hogy dolgoznak azon, hogy az Újpestnek új tulajdonosa legyen. 

Azt mondta, a lila-fehérek is megérdemelnének magyar támogatást. Azt viszont nem említette, hogy tulajdonrészt vásárolna az Újpestből, azt mondta, mediátorként segítene vagy a kommunikációban.

A kommunikáció alatt azt értette, hogy a felek között, azaz Duchatelet és az esetleges vevő között, mert a mediátor szó jelentése a közvetítő.

És ami még fontos, azt is mondta, dolgoznak az ügyön, ami arra enged következtetni, hogy a magyar üzleti (és inkább politikai) élettől várják a megoldást, ahogyan arra utalt.

És akkor térjünk vissza Nikolicsra, mert a legújabb hírek szerint a belga Ludogorec edzője lehet, mely gárda két éve az FTC ellen is viaskodott az El-csoportkörében.

Николић иде у „луду шуму"

Српски тренер Марко Николић jе данас раскинуо сарадњу са московском Локомотивом, а према писању бугарских медија неће дуго бити без посла. Портал „Тем...

Egy dolog biztos, jól értesülésekből és a jelenlegi újpesti tulajdonost nem szeretők által biztosra vélt információkból nem lesz hiány a következő időszakban sem.

És akkor még egy csavar a jelenlegi tulajdonosról: az nb1.hu úgy tudja, hogy a jelenlegi kormánnyal jó kapcsolata van, Magyarországgal jól együttműködő vállalkozásai vannak, a kormányból meg többen is a barátai, volt munkatársai közül többen is fontos politikai pozíciókba kerültek.

Legfrissebb híreink