Újpest-Kisvárda: négy gól, két piros lap, teljes kiütés

Ez az Újpest már nem az az Újpest?

Forrás: Patkós Imre

ÚJPEST-KISVÁRDA 4-0


A MECCS KULCSMOMENTUMA: VRANJANIN HIHETETLEN ÖNGÓLJA

A Kisvárda egész meccsét jellemezte ez a találat a négy kapott góllal és a két piros lappal - kérdés, hogy a zsinórban három, rúgott gól nélküli vereség csak pillanatnyi lejtmenet-e. 


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: AZ ÚJPESTI MAGYAR MAG

A Ferencváros elleni 6-0-s vereség óta több szerepet kapnak a (többnyire fiatal) magyar játékosok, és azóta egyre inkább változni látszik a csapat is. Csoboth Kevin és Simon Krisztián is nagyon aktív volt ezúttal, utóbbi 2021 februárja óta először talált be az NB I-ben.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

31. perc: Simon Krisztián passza után Vranjanin mentene, de 12 méterre a kaputól olyan szerencsétlenül találja el ballal a pattogó labdát, hogy az Hindrich kapus feje fölött a kapuba hullik. 1-0

36. perc: Csoboth használja ki a rosszul helyezkedő kisvárdai védelem hibáját, labdát lop, majd remek passzt ad Gourénak, aki egy csel után 6 méterről a jobb alsóba lő. 2-0

45+1. perc: Antonov indítása után Csoboth lőne a tizenhatoson belül kissé balról, de a labda előbb megpattan két kisvárdai védő lábán, majd épp Gourénál köt ki, aki egyből, jobb belsővel a jobb alsóba lő. 3-0

68. perc: Antonov szép meglátása után Simon lő laposan, 16 méterről kapura, a védeni igyekvő Hindrichen megpattan a labda és a jobb felsőben köt ki. 4-0


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az Újpest a Kecskemétet, a Kisvárda a Vasast fogadja a következő fordulóban.


JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Újpest FC-Kisvárda Master Good 4-0 (3-0)


Újpest FC: Nikolic - Szabó B., Diaby, Csongvai, Antonov - Mack, Onovo (Boumal, 81.) - Simon K. (Varga Gy., 81.), Katona (Ljujic, 69.), Csoboth (Lahne, 69.) - Goure (Tallo, 75.)
Kisvárda Master Good: Hindrich - Gey, Vranjanin, Kovacic, Matheus Leoni - Asani (Navratil, 70.), Ötvös, Karabeljov (Melnyik, a szünetben), Makowski (Vida, a szünetben) - Mesanovic (Ilievski, 80.), Camaj (Lucas, a szünetben)

 gólszerzők: Vranjanin (31., öngól), Goure (36., 45+1.), Simon K. (68.)
 piros lap: Kovacic (59.), Ötvös (93.)
 sárga lap: Diaby (18.), illetve Vranjanin (20.), Camaj (30.), Navratil (73.)


AZ MTI JELENTÉSE A MECCSRŐL:

"Az Újpest 4-0-ra legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának első szombati mérkőzésén. A legutóbb ezüstérmes hazai csapat sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el az élvonalban.

A találkozót eredetileg Kisvárdán rendezték volna, de a Várkerti Stadionban elhasználódott a gyep, ezért a piros-fehérek a pályaválasztói jog felcserélését kérték.

Egyértelműen az Újpest kezdte jobban és lendületesebben a találkozót, a technikai hibák azonban eleinte megakadályozták a nagyobb helyzetek kialakulását. A játékrész derekán a vendégeknek is volt néhány ígéretes akciójuk, de a lövések rendre elkerülték a kaput. Bő félóra elteltével a lila-fehérek jutottak vezetéshez egy öngóllal: a felszabadítani akaró Vranjanin találta el nagyon szerencsétlenül a labdát. A fővárosiak lendületbe jöttek - Csoboth volt különösen elemében - és kifejezetten veszélyesen futballoztak a szünet előtti percekben, így Goure duplájával jószerivel el is döntötték a három pont sorsát az első félidőben.

A folytatásban a Kisvárdán a hármas csere sem segített, ugyanúgy a nagy kedvvel futballozó Újpest akarata érvényesült, ráadásul az 59. percben Kovacic utolsó emberként szabálytalankodott, így kiállította őt a játékvezető. A hazaiaknak tíz perc sem kellett, hogy emberelőnyben is betaláljanak, 4-0 után pedig mindkét csapat gyakorlatilag már csak a lefújást várta. Nem sokkal a vége előtt a szintén utolsó emberként szabálytalankodó Ötvöst is leküldte a pályáról a bíró, így a vendégek kilenc emberrel fejezték be a mérkőzést."


A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink