Újpest: kiesés, dobogó, kupadöntő – ez a helyzet a sérültekkel

Télen sem volt túl rózsás a helyzet.

Forrás:

Sokan vették biztosra azt a télen, hogy az Újpest kieshet az élvonalból, hát még azok után, amikor új vezetőedző, a német Michael Oenning irányításával három, köztük két méretes zakóval (Újpest-Vidi 0-5, Kövesd-Újpest 3-2, Újpest-FTC 0-4) kezdtek 2021-ben a lila-fehérek.

A gyenge széria után azonban az MTK otthonában teljesen megérdemelten, néha sziporkázva (elég csak Simon Krisztián teljesítményére, álomgóljára gondolni) nyert 3-1-re. 

Michael Oenningről még mindig érdemes észben tartani, amit az nb1.hu a kinevezése óta sokszor elmesélt már, mégpedig azt, hogy amikor a Vasas vezetőedzője lett, szintén kilátástalannak gondolták sokan a piros-kékek helyzetét, de a német a szakértelmével elérte, hogy az eleve lesajnált, a közvélemény által kiesésre ítélt gárda bennmaradt az élvonalban, majd a következő évben harmadik lett és kupadöntős. A következő bajnokságban ugyan kiesett a gárda, de nyilván nem Oenning kérte azt, hogy a csapat gerince távozzon, mint ahogyan azt sem, hogy az eligazolókat ne helyettesítsék.

Szóval Oenning irányításával az Újpest szépen elkezdte bejárni az angyalföldi utat, Simonék most ott tartanak, hogy a kieséstől 8, a dobogótól meg 9 pontra vannak, szerdán meg elődöntőt játszanak a Magyar Kupában a Kisvárda ellen.

Az elmúlt fordulóban a Vidi megint könnyedén lépett át a lila-fehéreken, ám az Újpest korántsem tudott a legerősebb összeállításában kifutni a pályára, és a jelek szerint ez lesz a helyzet a kupa elődöntőjében is.

Legalábbis erre lehet következtetni abból a tájékoztatásból, ami a lila-fehérek honlapján jelent meg, íme:

„Az utóbbi időben egyre hosszabb a sérülteket felsoroló lista szerepelt a meccsnapi kezdőt bemutató grafikáink alatt. A hajrá közeledtével fontosabbnál-fontosabb meccsek következnek, így a témában Zarko Milovanoviccsal, csapatunk fizioterepeutájával beszélgettünk. Szóba kerültek az utolsó mérkőzések sérülései, illetve természetesen a hosszabb ideje távolmaradó játékosok is.

“Kire Ristevski már a válogatott mérkőzések előtt összeszedett egy combizom sérülést. Sajnos a meccsek közt nem volt elegendő rehabilitációs ideje, de mire ez a probléma helyrejött és a Honvéd elleni felkészüléseken részt tudott venni, addig az utolsó edzésen kapott még egy rúgást a térdére, ami miatt viszont már nem tudott pályára lépni.” - kezdte a sérültlistánk elemzését fizioterapeutánk, majd hozzátette, a következő meccseken már minden valószínűség szerint számíthatunk észak-macedón hátvédünkre.

A sort Jovan Baosiccsal folytattuk, akivel kapcsolatban elsőre nagyobbnak tűnt az ijedtség a Honvéd elleni mérkőzésen, mint az elszenvedett sérülés: “A vizsgálatok kimutatták, hogy nem volt olyan komoly a sérülés. Egy kisebb bokaficam, valamint zúzódást szedett össze. Elkezdhetett már könnyebb edzéseket végezni. Az elkövetkező meccseken valószínűleg még nem szerepelhet, de egy-két héten belül már akár számíthatunk is rá.”

Nikola Mitrovic állapotára már Michael Oenning is kitért a MOL Fehérvár FC elleni meccset követő sajtótájékoztatón: szerb játékosunk tapaszokkal a térdén játszotta végig a meccset, de már a Honvéd ellen is komoly fájdalmakkal hozta le. A térdére kapott rúgást követően még egy rossz mozdulat is volt, ami miatt nem 100%-os formában várta a székesfehérvári találkozót. Mitrovic személyiségéből adódóan így is igyekezett vállalni a játékot és megtenni a maximumot a csapatért. Hasonló a helyzet Branko Pauljevic esetében, aki az észak-dél pesti rangadón kapott egy rúgást, aminek a hatásait még a MOL Fehérvár FC ellen is érezte, míg Nemanja Antonov a legutóbbi bajnokit követően kapott jeges tömlőt a lábára. A szerb trió előreláthatólag bevethető lesz már a kupameccsen és a hétvégi hazai összecsapáson is.

Stieber Andrást már újra edzésben láthattuk, ezzel kapcsolatban Zarko elmondta, hogy “nem egy megszokott sérülés volt az övé, hiszen a sérülés közben egy csontödéma is nehezítette a gyógyulás folyamatát”. András lábát meg is kellett emiatt műteni, de a legutóbbi vizsgálatok azt mutatják, hogy már egyre több időt tölthet majd az edzőpályán. “Jobban érzi magát, idővel pedig meglátjuk mikor is jöhet el számára a pályára lépés”.

Több játékosunk, köztük Yohan Croizet is betegséggel küzdött, az ő esetükben a protokollnak megfelelő egészségügyi tesztek elvégzése után születik döntés, hogy melyik mérkőzésen vállalhatnak szerepet.”

Legfrissebb híreink