Újpest, Kecskemét: információk a felkészülésről

Az újpestiek külföldi csapatokkal találkoznak.

Forrás: kecskemetite.hu

A 2021/2022-es szezon még nemrég ért csak véget, de a csapatok hamarosan megkezdik a felkészülést az új idényre. Az Újpest az ötödik helyen végzett az élvonalban, míg a Kecskemét másodikként zárt az NB II-ben, így feljutott a legmagasabb osztályba.

A két lila-fehér együttes bejelentést tett a felkészülésről.

Az Újpest közleménye:

"Még csak két hete ért véget az OTP Bank Liga 2021/22-es versenyfutása, azonban félszemmel már mindenki a következő idényre való felkészülésre koncentrál. Nálunk sincs ez másképp, így bizonyos dátumok már megszülettek a nyári menetrenddel kapcsolatban.

A srácok június 20-án térnek vissza a Szusza Ferenc Stadionba, ekkor egy állapotfelméréssel indítanak, ahogy minden évben. Az edzőtáborba való utazásig itt kezdik meg a felkészülést, és július 5-én indulnak útnak Ausztriába, ahol 12 napot fognak eltölteni és három edzőmérkőzéssel hangolódnak a 2022/23-as bajnoki rajtra.

A dátumok tehát a következők:

2022. június 20.: Visszatérés a Szuszába
2022. július 5-17: Ausztriai edzőtábor
2022. július 8.: SV Ried (osztrák első osztály)
2022. július 12.: Bohemians Praha (cseh első osztály)
2022. július 16.: FC Slovan Liberec (cseh első osztály)

A hazaérkezés után természetesen várható még felkészülési találkozó, ennek pontos időpontjáról és ellenfelünkről később dönt a szakmai stáb."

A Kecskemét bejelentése:

"Alakulóban van a KTE HUFBAU felkészülési programja is, csapatunk hamarosan megkezdi a felkészülést az NBI-re. A nyári munka sok szempontból hasonlít majd a tavalyira.

A felkészülés június 16-án veszi kezdetét, az első napokban még orvosi vizsgálatok, mérések, illetve tesztek várnak a játékosokra. A hónap hátralévő részében hazai környezetben dolgozik majd a keret, az első felkészülési mérkőzésre július 2-án (szombaton) kerül sor a Széktói Stadionban, jelen állás szerint a Szentlőrinc ellen.

A mérkőzés után lehet csomagolni, hiszen másnap indul az egyhetes szlovéniai edzőtáborba a csapat, a helyszín ugyanúgy Radenci lesz, ahogy tavaly nyáron is. Itt az edzések mellett két mérkőzésre kerül sor helyi ellenfelekkel szemben szerdán és szombaton. A második mérkőzés után már indul is haza a társaság, és az NBI-es rajtig további három mérkőzést tervez a szakmai stáb július 13-ra, 16-ra és 23-ra, utóbbi lesz a főpróba.

Az OTP Bank Liga 1. fordulóját a július 30-ra eső hétvégén rendezik."

Legfrissebb híreink