Újpest-Fradi: ennyi pénztől eshetnek el a lilák

Ha valóban zárt kapus lesz a Derbi.

Forrás:

Mint jeleztük, az Újpest tárgyalást kért az MLSZ-től, mert a Fegyelmi Bizottság határozata szerint nem lehetnek majd nézők a Derbin, továbbá 1 millió forintra is megbüntették a lilákat.
 
Azt, hogy érzelmileg- és szakmailag mekkora presztízsveszteség lenne az, ha nem lehetnének nézők azon a mérkőzésen, mely a legtöbb szurkolót szokta vonzani, nem kell külön ecsetelni. Ám amellett sem szabad elmenni szó nélkül, hogy a nézők nélküli meccsrendezés mekkora bevételkiesést jelentene a lila-fehéreknek.
 
Ha tele lehetne a stadion, akkor nagyjából 8500 nézővel minimum lehetne számolni, azért ennyivel, mert biztonsági zónákat is ki kellene alakítani a felek között. Ez, a kiemelt mérkőzésekre szóló jegyárakkal számolva azt jelentené, hogy nagyjából 14-15 millió forinttól esne el az Újpest.
 
És azt sem szabad elfelejteni, hogy ezen a mérkőzésen debütálna a lila-fehérek új biztonsági szolgálata, mert attól, hogy elméletileg nem lesznek nézők, őket is meg kell fizetni, és nyilván több ember kell a biztosításhoz, mintha nem a Derbiről lenne szó.
 
Azt is bele kell számolni az összesített veszteség listájába, hogy nem lesz bevételük a vendéglátóipari-egységeknek, és nyilván a klub ajándékboltjának sem, bár a legtöbben szabotálják az új címerrel ellátott termékek megvásárlását.
 
Mindent összevetve minimum 20 milliót buknának a lilák.
 
Minimum!

Legfrissebb híreink