Újpest: elmarad egy edzőmeccs, sérülten tért vissza a támadó

Aki komolyan veszi Oenning szavait.

Forrás: ujpestfc.hu

Hivatalos felületein jelentette be az Újpest, hogy a szombati, Szeged elleni felkészülési mérkőzésük elmarad, de a Puskás Akadémiával tervezett összecsapást az eredeti forgatókönyv szerint megtartják.

Hogy utóbbin ott lehet-e a frissen visszatérő Aron Bjarnason, az egyelőre jó kérdés. A 25 éves izlandi támadó egy remekül sikerült féléves kölcsön (18 meccsen 7 gól és 9 gólpassz a Valurban) után érkezett ismét Újpestre, azzal a nem titkolt céllal, hogy kiharcolja a helyét a csapatban.

Most elárulta, miért döntött úgy 2020 májusában, hogy Izlandon folytatja. "Az előtte lévő időszakban alig játszottam és nagyon szerettem volna valamilyen módon bizonyítani és formába hozni magam. Mivel láttam, hogy a helyzetem nem nagyon fog változni - hiszen nem szerepeltem az akkori vezetőedző terveiben - így úgy döntöttem, hogy élek a lehetőséggel, hogy hazatérjek. Remek ajánlatot kaptam a Valurtól, amivel régi vágyam is teljesülhetett: a szülőhazám bajnoki címéért küzdhettem" - mondta a klub honlapjának

Ezúttal azonban teljes erővel azért küzd, hogy bejátssza magát a lilák kezdőjébe - igaz, hátráltató tényezője is akad, hisz sérülten érkezett. "Sajnos még decemberben megsérültem egy edzésen a Valurnál, de igyekszem minél hamarabb visszatérni. Ezen a héten már egészen intenzív edzésmunkát végezhettem. Mindenképp meg akarok küzdeni a helyemért a csapatban, de most első sorban az a fő feladat, hogy megszabaduljak a sérülésem utolsó nyomaitól is" - reagált arra a feltevésre, hogy Michael Oenning vezetőedző szavai szerint mindenki meg fogja kapni az esélyt a bizonyításra.

Bjarnason a 2019-20-as szezonban 22 mérkőzésen lépett pályára, ezeken összesen 2 gólt szerzett.

Legfrissebb híreink