Újpest-DVTK: Vignjevic és a siralmas vereség - reakciók

Óriásit csalódott a tréner. A DVTK "beugrója" is értékelt.

Forrás: dvtk.eu

Mint arról beszámoltunk, az Újpest csapata hazai pályán 2-0-ra kapott ki a DVTK-tól az NB I szombati játéknapján. A lefújást követően a két tréner értékelt.

 

Nebojsa Vignjevic (Újpest): „Nem számítottam ilyen eredményre, nagy csalódás ez a számomra. Visszagondolva az előző Vasas elleni felkészülési mérkőzésre, azon is elég sok gólt kaptunk. Az egész meccset úgy kezdtük, mintha enerváltak lennénk, és a motivációnk is úgy tűnt, hogy nincs teljesen rendben. Két elkerülhető gólt kaptunk a Diósgyőrtől, egyértelműen látszott, hogy ma ez a gárda az, amelyik jobban óhajtja, jobban kívánja a győzelmet. Az első félidőben az volt az érzésem, hogy vannak olyan játékosaim a pályán, akik mintha ott sem lennének, és ez őszintén szólva a második félidőre sem változott meg túlságosan. Rendben, hogy a DVTK több teret engedett nekünk, így egy kicsit jobban hagyott minket futballozni, de sajnos ez nem volt elég, egyértelműen megérdemelték a mai győzelmet. Sokkal okosabban és sokkal fegyelmezettebben futballoztak. Nálunk pontosan ez hiányzott, ez a fajta fegyelmezett játék. Én nem azt mondom, hogy a labdarúgásban nem lehet kikapni. Dehogynem, ez rendben van, de nem így. Ami engem igazán bánt, hogy megint nem tűntünk egy olyan csapatnak, amelyik összeszedett. Nem azt a képet nyújtottuk, amit az előző mérkőzéseken tőlünk láttak. Úgyhogy kikapni lehet, de ilyen siralmas vereséget azért nem kellett volna elszenvednünk.”

Pacsi Bálint (DVTK, Feczkó Tamás eltiltása miatt): "Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy ezúttal is Feczkó Tamás vezetőedző készítette fel a csapatot, ő találta ki a stábbal a nyerő taktikát, én csak a mérkőzésen irányítottam a kispadról. Dejan Karan eltiltása és Dušan Brković sérülése után tíz napunk maradt, hogy felépítsük a négy védőből és két középpályásból álló hatos védekező blokkot. Sokat foglalkoztunk ezzel a feladattal, és a játékosok is rengeteg energiát tettek a feladatba. Boldog vagyok, hogy meg lett az eredménye. Tudtuk, hogy az újpestiek jól lövik be a szélről a labdákat, viszont mi jól lezártuk a széleket a szélsőkkel, a védők pedig középen maradtak. Ezért középen átlövésekkel próbálkoztak, de azt is blokkoltuk, ha kellett, még Tabakovićot is visszahúztuk. Örülök, hogy működtek az elképzelések, az első félidőben a két gól mellett több helyzetet is kialakítottunk, igaz, az Újpest nagyon benyomott minket a kapu elé a második játékrészben. Igazi csapatként győztünk ma!"

 

ELŐZMÉNYEK

Újpest-DVTK 0-2 (0-2)

 

Illovszky Rudolf Stadion, 2496 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Márkvárt (23.), Tabakovic (32.)
sárga lap: Pauljevic (20.), illetve Vági (30.)
Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Litauszki, Burekovic - Sankovic - Onovo (Szakály P., 63.), Nwobodo, Zsótér (Bjarnason, 63.), Simon (Koszta, a szünetben) - Feczesin
DVTK: Danilovic - Sesztakov, Polgár, Tamás M., Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro (Korbély, 82.), Prosser (Bacsa, 90.) - Tabakovic

 

Jó iramban kezdtek a csapatok, de kapuk elé már nem értek fel a támadások egyik oldalon sem. Végül a valamivel ötletesebb és pontosabb diósgyőriek szerezték meg a vezetést a 23. percben: Tabakovic fejesét Banai még hárította, a kipattanót azonban Márkvárt közelről az újpesti kapuba helyezte. A gól után azonnal mezőnyfölényt harcolt ki az Újpest, de hiába alakított ki több helyzetet, a 32. percben egy kontra végén megduplázta előnyét a vendégcsapat: Tabakovic 18 méterről lőtte ki a jobb alsót. A szünetig ismét az Újpest irányított, de Zsótér révén csak kapufáig jutott.

 

A szünet után elmaradtak a várt újpesti rohamok, leginkább amiatt, mert a vendégek fegyelmezetten visszazártak a térfelükre, és a veszélyes helyeken már nem engedték területhez jutni az így meddő mezőnyfölényben lévő hazaiakat. Bjarnason és Szakály becserélésével lendület és veszély költözött az újpestiek játékába, de a diósgyőri védelem a lefújásig hiba nélkül állta a rohamokat.

 

A szezonban az Újpest hetedik hazai bajnokiján egy győzelem és két döntetlen mellett negyedszer maradt alul, a DVTK vendégként öt vereség mellett másodszor nyert. Utóbbiak ezzel visszavágtak a lila-fehéreknek, akiktől augusztus közepén otthon 2-1-re kikaptak.

A DVTK 2006 óta tartó rossz sorozatát szakította meg az Újpest vendégeként, a miskolciak a legutóbbi idegenbeli győzelmüket követően hét döntetlen mellett hatszor kaptak ki a liláktól.

- MTI - 

A tabella a linkre kattintva érhető el. A forduló élő közvetítését az alábbi linken olvashatják

Legfrissebb híreink