Újpest-DVTK jegyháború: íme, a második felvonás

Reagáltak a lilák.

Forrás:

Mint tegnap jeleztük, a DVTK eléggé zokon vette az Újpest FC által a miskolci szurkolók számára kínált vendégjegyek árait. Mint fogalmaztak: 
 
"Újpestre látogat a DVTK az OTP Bank Liga következő fordulójában. A kedvezményekről szóló rendelkezés iránymutatásait kihasználva, a vendégszektorba szóló belépőjegyek árait az újpesti klub magasabb összegben határozta meg.
 
A DVTK Stadion vendégszektorába szóló jegyárai az MLSZ erre vonatkozó törekvéseivel összhangban, az új stadion megnyitása óta minden mérkőzésen ugyanannyiba kerülnek, mint a hazai szektorokba szóló hasonló kategóriájú belépőjegyek. A DVTK vezetése a sportszerűség és a szövetségi iránymutatás értelmében elvárja, hogy a DVTK szurkolóinak se kelljen magasabb áron vásárolniuk belépőjegyet a mérkőzésre, mint az újpesti szurkolóknak.
 
A DVTK vezetése ennek érdekében haladéktalanul tárgyalásokat kezdeményezett az Újpest vezetésével.
 
A méltányos egyezség megszületéséig a klub a jelenleg érvényes árakon nem értékesít belépőjegyeket az újpesti vendégszektorba. A DVTK vezetése elkötelezett annak érdekében, hogy a diósgyőri szurkolók a kölcsönös tiszteletadás jegyében, az őket megillető jegyárakon szurkolhassanak a nyolc mérkőzés óta veretlen csapatnak."
 
Nem maradhatott el a lilák válasza sem, semmi meglepő nincsen abban, hogy az újpestiek meg azt állítják, hogy ők meg teljesen szabályszerűen, korrektül, etikusan járnak el. Íme, az Újpest FC, nso.hu-nak küldött közleménye, amit, szintén változtatás nélkül közlünk, mint a miskolciakét, mert így korrekt, így etikus.
 
 Az Újpest FC szerint a DVTK elleni kiemelt bajnoki mérkőzésre a helyszíni jegyárusítás során a vendég, C szektorba szóló tiketteket 1700 forintért lehet megvásárolni, ugyanolyan áron, mint a vele szemben levő, elhelyezkedését tekintve ugyanolyan D szektorba.
 
„Amennyiben a sportszervezetek másként nem állapodnak meg, a vendégszurkolói jegyek ára nem haladhatja meg a hazai csapat szurkolói részére, azonos kategóriájú és színvonalú szektorokba biztosított belépőjegyek alapárát. A semleges szektorba szóló jegyek ára nem haladhatja meg a stadion hasonló adottságú szektoraira meghatározott hazai jegyek árát. A jegy alapára a belépőjegynek az a legmagasabb ára, amiből a sportszervezet érvényesítheti a jegyértékesítés során az elővételi, illetve online jegyvásárlást ösztönző kedvezményeit, illetve további kedvezményrendszerét.”
 
 
„Klubunk még tavaly nyáron, a szezon kezdete előtt a fenti szabályzatnak megfelelően jelentős kedvezményeket vezetett be online és elővételben vásárló szimpatizánsai részére, hogy minél több hazai szurkoló biztassa a kedvenceit a Szusza Ferenc Stadionban”
 
Az nb1.hu reméli, minél hamarabb lezárul ez a jegyvita is, hogy a szurkolók most is, mint minden mérkőzésre, a lehető legkorrektebb módon tudjanak jegyeket vásárolni, legyenek is bármelyik csapat szimpatizánsai. 

Legfrissebb híreink