Újpest-DVTK: a Stieber testvérek álma, Feczkóék komoly feladata

Egy "szigeten" él a Diósgyőr edzője.

Forrás: ujpestfc.hu

Boldogok a Stieber fivérek, hiszen nyáron az Újpest a Budaörsről érkező Andrást és a Zalaegerszeget elhagyó Zoltánt is leszerződtette, így hamarosan felnőttszinten is bemutatkozhatnak egy csapatban. András a DIGI Sport híradójának elárulta, hogy a 2016-os foci-Eb-t is megjárt Zoltán a példaképe, a báty pedig állítja, mindig kikéri öccse véleményét egy-egy meccs után. Az Újpest-DVTK (1-1) felkészülési meccs után Feczkó Tamás azt mondta: a legjobb dolog, ami valaha történt vele, hogy Diósgyőrben edzősködhet, és feltett szándéka, hogy a csapattal visszacsalogassák a szurkolókat a lelátókra. 

"Ez gyerekkori álom, reméljük, hogy itt valóra fog válni" – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Stieber András, aki nagyon remélte, hogy egyszer még egy csapatban játszhat majd a bátyjával, Zoltánnal. Ez most valóra válhat, hiszen a testvérpárost egyszerre igazolta le néhány hete az Újpest. Mivel András még a bokasérüléséből lábadozik, csak a lelátóról figyelhette bátyját, a 26-szoros válogatott Zoltánt, aki pedig öt hónap szünet után léphetett ismét pályára a lila-fehérek Diósgyőr elleni felkészülési mérkőzésén.

"Zolival talán pont az Aston Villában játszottunk együtt, ő visszajátszott az én korcsoportomba, így együtt voltunk a pályán, illetve Újpesten játszottunk egyszerre, de nem egy csapatban sajnos” – meséli a 28 éves András. "Mindig is beszélgettünk erről, hogy jó lenne majd felnőttszinten is majd egy csapatban játszani, ezért nagyon boldogok voltunk, hogy mindkettőnket szeretett volna az Újpest” – reagált a 31 éves Zoltán, aki remek pályafutásával nagy hatással volt az öccsére.

„Nekem a testvérem a példaképem, próbálok neki passzolni, de ez meccsszituációban nincs a fejemben, hogy most ő a testvérem, ha más játékos van ott, akkor ugyanúgy passzolni fogok” – kért szót ismét az öcs. „Ezt mindig elmondja, amikor szóba kerülök” – nevetett fel Zoltán. „Örülök neki nyilván, és azt gondolom, jó is a kapcsolat közöttünk, megpróbáljuk ellátni egymást olyan tanácsokkal, ami építőjellegű, én is megkérdezem egy adott mérkőzés után, hogy ha éppen látta a meccsemet, szerinte hogyan játszottam, mi volt az, amiben javítani kell, vagy másképp kellett volna csinálni.”

A testvérpáros leigazolásában természetesen kulcsszerepe van Predrag Rogan vezetőedzőnek, aki sokat vár Stieberéktől. "Nagyon elégedett vagyok, hogy sikerült megszereznünk őket. Bár András az előző mérkőzésen megsérült, Zoltán most hosszú idő után újra játszani tudott 45 percet. Hiszek bennük, biztos vagyok abban, mindent beleadnak majd azért, hogy az Újpest sikeres legyen, és ezáltal a többiekre is motiváló hatással lesznek."

A végül 1-1-re végződött felkészülési mérkőzésen a Diósgyőr szerzett vezetést, amire az Újpest válaszolni tudott, sőt két kapufát is lőve közel volt ahhoz, hogy megfordítsa a találkozót. A vendégek mestere komoly tervekkel és érzelmi töltettel vág neki az idénynek. "A legjobb dolog, ami valaha velem történhetett, hogy Diósgyőrben edző lettem, hiszen a város, a szurkolótábor és a közösség teljesen más. Olyan, mintha Magyarországon belül egy szigeten élnénk, hiszen itt az óvodás gyerektől a nagyszülőkig mindenki szereti a labdarúgást, mindenki szurkol a csapatnak és vágyik a sikerre. Úgyhogy nekünk annyi dolgunk van, hogy ezt a hatalmas szurkolótábort visszacsalogassuk, magunk mögé állítsuk, és akkor közösen minél többet tudjunk ünnepelni” – fogalmazott Feczkó Tamás.

A Diósgyőr két hét múlva rögtön a Mezőkövesd elleni megyei rangadóval kezdi az NB I-et, míg az Újpest a Pakshoz látogat majd.

Legfrissebb híreink