Újpest-Budafok: lesz-e nyertese a párharcnak?

Sok a hasonlóság a két csapat között.

Forrás: budafokimte.hu

A második szerdai meccs egy fővárosi rangadó lesz, Újpestre látogat a Budafok.

Beérni látszik Michael Oenning munkája a liláknál, hiszen a csapat a legutóbbi 5 meccséből hármat megnyert és kétszer szenvedett vereséget. Az előző fordulóban ráadásul a Paks otthonából távozott az Újpest három ponttal. Jelenleg 28 pontos a csapat, ami hárommal több, mint a kieső helyen álló ZTE gyűjtött eddig. Fontos lenne most is, hogy pontot vagy pontokat szerezzenek a lilák, hogy minél távolabb kerüljenek a kieső zónától. A két csapat meccsein ebben a szezonban ugyanolyan eredmény született, két 1-1-es döntetlen.

A Budafoknak is minden oka megvan a bizakodásra, hiszen a lilákhoz hasonlóan az elmúlt öt meccséből hármat megnyert a csapat, két vereség mellett, ráadásul a közvetlen riválisok ellen. Most is egy ilyen gárda vár Csizmadiáékra, ez is alapot ad a bizakodásra. Az eddig gyűjtött 26 pont ugyan a vonal felett tartja a csapatot, de nem dőlhet hátra a budai együttes, hiszen nagyon szorosan alakul a tabella alja. A Budafok középpályása, Micsinai Miklós így nyilatkozott a mérkőzés előtt:

,,Közhely, de erre a találkozóra is ugyanúgy készülünk, mint az összes többire. A mostani NB I-es mezőny rendkívül szoros és kiegyenlített, a tabella állása és a csapatok formája is fordulóról fordulóra változik. Nem is érdemes kiindulni abból, hogy adott csapat mit játszott három vagy hét nappal ezelőtt. Mi sem a Kisvárda elleni hétvégi győzelemmel foglalkozunk, csupán az önbizalmunkra gyakorolt hatását igyekszünk továbbvinni a Megyeri útra."

A találkozó 17.00-kor kezdődik.

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink