Újpest: az ügyvezető igazgató elárulta, melyik posztokra igazolhatnak

A távozókról is beszélt.

Forrás: Facebook/Újpest FC

Az nso.hu-nak adott hosszabb nyilatkozatot Berta Csaba, az Újpest ügyvezető igazgatója. Az interjúban az átigazolásokra is rákérdeztek - ebből idézünk.
 

"– Mekkora mozgás várható a játékoskeretben?
– A támadószekciót kell leginkább megerősítenünk a nyáron. Befejező csatárra, szélsőre és irányító középpályásra mindenképpen szükségünk lenne, ezekre a pozíciókra szeretnénk megoldást találni.

– Mikor érkezhet el az az idő, amikor hosszú távú, tudatos csapatépítés kezdődhet Újpesten?
– Mit értünk tudatos, hosszú távú csapatépítés alatt?

– Hadd említsek egy konkrét példát. Tavasszal úgy tűnt, Giorgi Beridze, Yohan Croizet és Budu Zivzivadze magyar szinten erős támadósort alkotva hosszabb távra megoldhatja az ellenfél kapuja előtti gondokat, ehhez képest már csak egyikük van Újpesten. Nem először történik meg az utóbbi években, hogy amint valamelyik csapatrész erősödni látszik, a meghatározó játékosok szinte azonnal távoznak.
– Minden játékos egyedi eset, külön történet. Giorgi Beridze szerződése lejárt, és az utóbbi egy évben olyan ajánlatokkal bombázták, amelyekkel az Újpest nem tudja felvenni a versenyt, nyilvánvaló volt a távozása. Nem kis különbségről van szó, hanem a többszöröséről annak az összegnek, amit az Újpest tudott neki adni. Budu Zivzivadze kölcsönben szerepelt nálunk, szerettük volna megszerezni, de az az ár, amit a klubja kért érte, szintén kigazdálkodhatatlan nekünk, ezért nem jött létre az üzlet. Emellett pedig fontos látni és tudni, hogy az élvonal egyik legkisebb költségvetésével dolgozunk. Azt tudjuk kínálni a játékosoknak, hogy itt megmutathatják magukat, lehetőséget kapnak rá, hogy fejlődjenek, és jobbá, eladhatóbbá váljanak a piacon. Ez magában rejti, hogy bizonyos szint elérése után nem lehet a játékost megtartani, mert elvágyódik az erősebb bajnokságba, vagy szimplán a busásabb anyagi juttatásért akar máshol futballozni. Emiatt folyamatos nyomás van a klubon, hogy a távozók helyére megfelelő minőségű helyetteseket hozzon, amiben nyilván mindig van kockázat."


Berta Csaba beszámolt arról is, hogy Milos Kruscsics marad a csapat vezetőedzője - részletek ide kattintva olvashatók.

FRISSÍTÉS, 11.51: Északmacedón játékos érkezhet a lilákhoz - részletek ide kattintva olvashatók.

Legfrissebb híreink