Újoncok rangadója: akár már játszhat is az 50-es lábméretű támadó

Amerikából hozta magával a cipőjét.

Forrás:

Elképesztő adottsággal, pontosabban 50-es lábmérettel rendelkező csatárt, Eduvie Ikobát szerződtetett a ZTE július legvégén. Az amerikai-nigériai kettős állampolgárságú támadóval egy esztendőre szóló szerződést kötöttek a zalaiak, de eddig még nem léphetett pályára a bajnokságban, mert nem volt játékengedélye.

Ez viszont most már nincs így, a klub bejelentette, hogy minden rendben a papírjaival, így akár már a hétvégi, Kaposvár elleni, roppant fontos mérkőzésen is bevetheti Dobos Barna vezetőedző.

 

Ikoba a Blikknek elárulta a szerződtetése után, hogy: „Nem gondolom, hogy a lábméretemen múlik a pályán nyújtott teljesítményem. Szerintem ez se előnyt, se hátrányt nem jelent, de pozitív személyiségnek tartom magam, próbálok mindent az előnyömre fordítani. A célom az, hogy minél több gólt szerezve tudjam segíteni a csapatomat. Az egyesületnél mindenki a saját cipőjét használja, így abban a cipőben fogok futballozni, amelyet Amerikából hoztam magammal”.

 

A támadó 2015-től 2018-ig az amerikai egyetemi bajnokságban (The Ivy League) szereplő Dartmouth együttesét erősítette, 62 mérkőzésen 17 találatot szerzett.

 

Legfrissebb híreink