Újonc és visszatérők a magyar válogatott keretében - elemzés

Két meccs vár Marco Rossi együttesére.

Forrás:

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy Marco Rossi hétfőn kihirdette a 26 labdarúgóból álló keretét. A mieink szeptember ötödikén Montenegróval játszanak felkészülési mérkőzést, majd négy nappal később már a szlovákokat látjuk vendégül nagyon fontos Eb-selejtezőn. 

Rossi sérülés miatt nem számíthat Kalmár Zsoltra, aki a szlovákok és a horvátok elleni mérkőzésen is lehetőséget kapott. Nagy Ádám sem teljesen egészséges, az ő szereplése sem biztos, de neki bizalmat szavazott a Rossi. Nagy remekel Angliában, a jó produkciója pedig pozitív hatással lehet a válogatottbeli teljesítményére. A középpályások között természetesen szerepel Pátkai Máté neve, aki Horvátország és Wales legyőzésében is kulcsszerepet vállalt. Ellenben Sigér Dávid először került be a nemzeti együttes keretébe. A Fradi játékosának meghívása egyébként abból a szempontból nem meglepő, hogy fontos láncszeme a zöld-fehér együttesnek.

 

 

Apropó FTC, a bajnokcsapat adja a legtöbb játékost, a IX.kerületi egyletből négyen mehetnek a válogatotthoz, Sigér mellett Varga Roland, Dibusz Dénes és Lovrencsics Gergő is szóhoz juthat. 

A keretbe Dibusz, Gulácsi és Kovácsik személyében három kapusnak szorított helyet Rossi. Nagy meglepetés lenne, ha a szlovákok ellen nem Gulácsi őrizné a kapunkat, de Montegenróban Dibusz vagy Kovácsik szerepeltetése reális forgatókönyv lehet. A későbbiekben Megyeri Balázs behívásán is elgondolkodhat a szövetségi kapitány.  

 

A védelembe visszatért Lang Ádám, aki az Omonia Nicosia csapatához került a nyáron. A hátsó alakzat összeállítása sem okozott szenzációt, a tengelyben valószínűleg Orbán és Baráth adja a stabilitást. 

Elöl Sallai Roland sérülése után újra beverekedte magát az együttesbe. Természetesen nem maradt ki Szalai Ádám, aki Marco Rossi elmondása szerint hamarosan klubot vált. Dzsudzsák Balázs pontos beadásai és veszélyes szabadrúgásai szintén aranyat érhetnek a következő kvalifikációs mérkőzésen. 

Mindent összevetve nem túlzás azt kijelenteni, hogy Rossi a lehető legerősebb keretet rakta össze. Az, hogy ezek a játékosok mire lesznek képesek a szlovákok ellen, szeptember kilencedikén kiderül...

A válogatott kerete:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)

Védők:

Baráth Botond (Sporting Kansas KC)
Bese Barnabás (Le Havre)
Ferenczi János (DVSC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Korhut Mihály (Árisz Szaloniki)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC)
Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások:

Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Holman Dávid (Slovan Bratislava)
Kleinheisler László (NK Osijek)
Kovács István (Mol Fehérvár FC)
Nagy Ádám (Bristol City FC)
Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC)
Sigér Dávid (Ferencvárosi TC)
Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

Támadók:

Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad)
Holender Filip (FC Lugano)
Nagy Dominik (Legia Varsó)
Németh Krisztián (Sporting Kansas)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Szalai Ádám (TSG Hoffenheim)
Varga Roland (Ferencvárosi TC)"


 

Legfrissebb híreink