Újabb részletek a paksi stadion átépítéséről

Paks – A minden fontos tudnivaló a korszerű létesítményről.

Forrás:

Nemrég számoltunk be róla (a videó a linkre kattintva érhető el), hogy elkezdődött a paksi stadion átépítése. A klub honlapja további részleteket is közölt az átépítésről.

 

„Mérföldkőhöz érkezett Klubunk útja a magyar labdarúgásban.

 

A Fehérvári úti Stadiont, eredeti formájában 1966. augusztus 20-án adtak át, és az utolsó mérkőzésre 2016. április 23-án, a Haladás ellen került sor. Több alkalommal is különböző fejlesztéseken esett át, többek között elkészült a világítás, megújult az öltözőépület, székház és fogadóépület épült, de az 50 éves pálya felett eljárt az idő.

 

Az élvonalbeli csapat, és szurkolói hamarosan méltó körülmények közé kerülnek. Az előkészítő tárgyalások és egyeztetések lezárultak, így április 25-én a Paksi Önkormányzat, és a Kivitelezési Társulás között szerződéskötésre került sor. Az aláírást követően azonnal elkezdődtek a munkálatok, így ott, ahol szombaton még NB I-es bajnoki mérkőzés zajlott, most markolók és teherautók vették át a terepet.

 

Az átépítés ütemezése lehetővé teszi, hogy csapatunk a következő szezonban is Pakson rendezheti meg a hazai bajnoki mérkőzéseket. A rekonstrukció várhatóan 2017. szeptember 30-ig tart majd, akkor készül el teljesen a 4500 fő befogadására alkalmas új, korszerű stadion.”

Legfrissebb híreink