Újabb rangadó vár a Honvédra, ezúttal Lanzafame nélkül

És nem ő lesz az egyetlen (olasz) hiányzó.

Forrás:

Az, hogy a Honvéd pontot szerzett a bajnoki címre hajtó MOL Fehérvár FC otthonában az első tavaszi fordulóban egyáltalán nem rossz eredmény (0-0 lett a vége), annak tükrében meg pláne nem, hogy a kispestieknek fontos hiányzóik voltak.

Eltiltása miatt nem lehetett ott a kispadon Giuseppe Sannino vezetőedző, sérülés miatt meg nem játszhatott a gárda két alapembere, Gazdag Dániel és Nagy Gergő.

MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd | 0-0 | (0-0) | OTP Bank Liga | 17. forduló | MLSZTV

 

Hosszú idő után viszont újra kezdő lehetett George Ikenne-King Patrick, akit viszont a 73. percben le kellett cserélni sérülés miatt, Eke Uzoma váltotta. Szintén ott volt a kezdőcsapatban az a Hidi Patrik, akiről azt írtuk a bajnoki rajt előtt, hogy hiába csatlakozott később a kerethez, igazi őserő, így rá bármikor lehet számítani. A Honvéd legutóbbi bajnokcsapatának a kapitánya végig a pályán is volt.

Először ölthette magára a kispestiek szerelését az Amadou Moutari helyett a 72. percben pályára küldött Costa Ricai-i válogatott George Clayton Mayron, akinek azért kell egy kis idő még, hogy tökéletes összhangba kerüljön új társaival.

A kispestiekre a következő körben sem vár könnyű feladat, mert a második Vidi mögött már csak 2 pontos hátrányban lévő Mezőkövesdet fogadják. Ráadásul, további hiányzói lesznek a gárdának.

Sannino nem térhet még vissza a kispadra a játékosok közül meg nem lehet majd ott a Fehérváron piros lapot kapó Aliji Naser, valamint Davide Lanzafame sem, aki begyűjtötte az 5 sárga lapját.

A Honvédnak, a dobogós álmok miatt, nagyon fontos lenne a győzelem, a kispestiek jelenleg 6 ponttal vannak lemaradva a 3. matyóföldiektől. A szurkolók szemében meg örökké riválissá vált Puskás Akadémia 1 egységgel előzi meg a 4. helyen az 5. piros-feketéket, a felcsútiak az Újpestet kiütő Lokit fogadják majd szombaton.

Legfrissebb híreink