Újabb magyar válogatott játékosok bajnoki meccseit láthatjuk

Hivatalos bejelentés.

Forrás: Philadelphia Union/Facebook

ÍME, AZ ARENA4 HIVATALOS BEJELENTÉSE:

,,Ettől a héttől, pontosabban csütörtök hajnaltól a magyar nézők ismét láthatják az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság, a Major League Soccer (MLS) eseményeit. Ez praktikusan azt jelenti, hogy idén a 2021-es szezon alapszakaszának utolsó öt fordulójából láthatunk hetente több mérkőzést, majd megmutatjuk a playoffot és a bajnoki döntőt is, jóhogy. A szerződés a 2022-es évadra is vonatkozik, azaz jövő decemberig az ARENA4 és az ARENA4+ műsorán lesz látható ez az amerikai bajnokság is.

Az amerikaiak többször próbálkoztak meghonosítani a labdarúgást, ez, a legutóbbi kör 1993-ban indult, az 1994-es vb előtt, és a jóslatokkal ellentétben szívósabbnak bizonyult a korábbi kiadásoknál (megvan, hogy Pelé is a North American Soccer League-ben (1968–1984) tolta a New York Cosmosban 1975-től 1977-ig?), mondjuk egy fokkal tudatosabban is építették fel a ligát hozzá.

A hat nagy amerikai sportliga közül ötödiknek besorolt MLS (NFL, NBA, MLB, NHL, CFL) meccseire hetente átlagosan 20 000 néző látogat ki, ezzel a hetedik legnézettebb bajnokságnak számított 2013-ban, és mióta a fizetési plafont úgy igazították, hogy Beckhamek és Ibrák mehettek a tengerentúlra jó pénzért (csapatonként egy játékos bére nem számít be a nagy közös bugyellárisba) a marketingesek is sokkal ügyesebben el tudták adni a ligát a tévéknek világszerte. 

Mi, magyarok is képviseltettük magunkat az amerikai ligákban, most éppen Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Sallói Dániel (Sporting Kansas City) és Schön Szabolcs (FC Dallas) révén, előttük  Urbányi István, Hercegfalvi Zoltán, Németh Krisztián, Nikolics Nemanja, Stieber Zoltán és Baráth Botond is megfordult arrafelé, de 1974-ben a New York Cosmosban szerepelt Monoki Béla, 1978-ban pedig Horváth József és Harsányi László is (pont elkerülték Pelét mindhárman, micsoda pech).

Az idei bajnokságot picit megborította a COVID, hiszen februárban már kezdeni kellett volna, de erre csak áprilisban került sor, így a döntőre (MLS Cup) is később, december 11-én kerül majd sor. A címvédő Colombus Crew nemigen megy el döntőig idén, bár matematikai esélye még van a rájátszásra. A 27 csapatos bajnokság két főcsoportban zajlik, a keletit (egyben az összesített tabellát is) a New England Revolution vezeti (nem, nem túl fantáziadúsak arrafelé a csapatok névadói) 66 ponttal, mindössze 4 vereségük van 30 lejátszott meccsből, és első számú bajnokesélyesnek számítanak. A nyugati csoportot a Seattle Sounders 29 meccsből szerzett 57 ponttal vezeti de ők még nem dőlhetnek hátra, nyakukban liheg a Sporting Kansas City (52) és a Colorado Rapids (51) is. 

A liga góllövőlistáját a norvég Ola Kamara (D.C. United) vezet 17 góllal, második helyen áll holtversenyben a perui Raúl Ruidíaz (Seattle Sounders FC) és a mi Sallói Dánielünk (Sporting Kansas City) 16-16 góllal. 

Az első héten három mérkőzést láthatunk az MLS-ből az ARENA4+ adásán:

-szerdáról csütörtökre virradó éjjel 01:40-től az Atlanta United-New York City,

-04:10-től a  Portland Timbers-Vancouver Whitecaps meccseket láthatjuk,

-majd vasárnap éjjel (hétfő hajnali 01:55-től) az Orlando City-New England Revolution-t."

Legfrissebb híreink