Újabb komoly skalpot gyűjtött be a válogatott

U18-asaink NB I-es ritmusban vannak!

Forrás: MLSZ

 

Magyarország-Svájc 1-0 (1-0)

Magyarország: Ásványi Balázs - Huszti András (Lakatos Benjámin, 75.), Szűcs Kornél, Varju Benedek, Körmendi Kevin - Nyári Patrik (Radics Márton, 46.), Hidi Sándor - Skribek Alen (Kovács Máté, 75.), Cipf Dominik (Törőcsik Péter, 62.), Bukta Csaba (Kapronczai Gergely, 62.) - Tóth-Gábor Kristóf (Szabó Bálint, 90.)

gólszerző: Tóth-Gábor (28.)

 

A 2001-es születésű játékosokból álló válogatott áprilisban nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy 4-0-ra legyőzte Telkiben az olaszokat felkészülési mérkőzésen. Az újabb összetartáson sem várt könnyebb rivális a mieinkre, kedden a svájciak ellen lépett pályára a Bene Ferenc vezette együttes, szintén Telkiben.

 

Az MLSZ beszámolója szerint végig nagy iramú volt a mérkőzés, az első félidőben a svájciak valamivel veszélyesebben futballoztak, több olyan mélységi indulásuk is volt, amit nehezen tudtunk levédekezni. A 28. percben mégis mi szereztünk vezetést, Szűcs Kristóf egy labdaszerzést követően indította a szélen Cipf Dominikot, ő pedig Tóth-Gábor Kristófot játszotta meg pontosan. Középcsatárunk lefordult két védőjéről, majd 16 méterről, a balösszekötő helyéről higgadtan a bal sarokba lőtt (1-0).

 

A második félidőre feljavult a mieink védekezése, stabilabban futballoztunk, és több nagy helyzetet is sikerült kialakítanunk, de a befejezések nem sikerültek. A meccs hajrájára ismét fordult a kocka, a svájciak vették át az irányítást, ebben a periódusban védekezésre kényszerültünk, de jó csapatmunkával sikerült megtartani az előnyt a végéig, 1-0-ra megnyertük a mérkőzést.

 

"A mérkőzés bizonyos periódusaiban NB I-es ritmusú volt a találkozó, a svájciak korszerű, gyors focit játszottak, el kell ismerni, az első félidőben voltak problémáink a védekezéssel. Szép góllal szereztünk vezetést, de több tekintetben elégedetlen voltam az első félidei teljesítményünkkel. A második játékrészben stabilizáltuk a védekezésünket, akár újabb gólokat is szerezhettünk volna, de a végére ismét változott a játék képe, és fölénk kerekedtek a vendégek. Igazi csapatként működtek együtt ma a játékosok, ezzel tudtunk megnyerni egy nagyon nehéz mérkőzést" – értékelt a lefújás után Bene Ferenc.

Legfrissebb híreink