Újabb fiatal Vidi-játékos vett részt próbajátékon Németországban

Székesfehérvár - Novemberben már volt kinn valaki.

Forrás:

Tavaly november után idén áprilisban is meghívást kapott egy Vidi utánpótlás-játékos a Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach ifi-csapatába próbajátékra. A 16 esztendős Bekker Roland tavaly nyáron igazolt a Vidibe, és hamar alapembere lett az U17-es együttesünknek, emellett pedig rendszeresen meghívót kap a korosztályos válogatottba is - jelentette be a klub.
 
"Áprilisban az U16-os válogatottal Finnországban szerepeltünk az UEFA fejlesztési tornáján, és ekkor figyelt fel rám a Borussia Mönchengladbach egyik játékosmegfigyelője. Május 14-től 17-ig vehettem részt próbajátékon a németeknél az U17-es csapatban. Több edzés és egy felkészülési mérkőzés is szerepelt a programban. A meccset egy másodosztályú U19-es csapat ellen játszottuk, és 12-0-a nyertünk, sikerült adnom egy gólpasszt, úgyhogy mindent figyelembe véve szerintem nem teljesítettem rosszul. Hogy mindez mire lesz elég, az hamarosan kiderül. Persze azzal tisztában vagyok, hogy arra kicsi az esély, hogy egy próbajátékot követően leigazoljon egy Bundesliga csapat az utánpótlásába, sokkal inkább arra számítok, hogyha elnyertem a szakemberek tetszését, akkor a jövőben még gyakrabban megnézik a teljesítményemet a válogatottban, vagy akár itt a Vidiben is. Számomra az is hatalmas élmény volt, hogy ilyen fiatalon felfigyeltek rám. Tavaly nyáron kerültem a Vidibe, és nagyon jól érzem itt magam. Nagyon jók a csapatársaim és színvonalas munka zajlik az utánpótlásban, érzem magamon, hogy folyamatosan fejlődök" - nyilatkozta honlapunknak Bekker Roland.
 

null

null

"Roland 2002-esként az egy évvel idősebbek közt, a 2001-es korosztályban szerepel és már az első időszakban nagyon kellemes benyomást tett rám. Belső- és bal oldali védőként is lehet rá számítani. Amennyiben a fejlődése töretlen lesz, akkor felnőttként nem csak a válogatott közelébe kerülhet, de jó esélye lesz arra, hogy egy erős, külföldi bajnokságban is megállja a helyét. Ez persze még odébb van, addig nagyon sok munka vár rá, de Roland az a típusú játékos, aki szeret dolgozni, sokat tesz azért, hogy sikeres legyen. Fizikálisan szinte minden felmérésen az elsők között van, úgyhogy tejesen megérdemelten vehetett részt próbajátékon Németországban. Ez ráadásul a Vidi többi utánpótlás-játékosa számára is példaértékű lehet, hogy igenis megéri keményen dolgozni, hiszen sosem lehet tudni, mikor van jelen egy-egy játékosmegfigyelő. A Vidinél az utánpótlásban a játékosok egyéni fejlődésén van a fő hangsúly, számomra ez a filozófia nagyon szimpatikus. Azt pedig minden korosztályban ki szoktuk emelni az edzőkollégákkal a játékosoknak, hogy nagyon becsüljék meg, hogy ennek a klubnak lehetnek a játékosai, hiszen itt tényleg minden feltétel adott ahhoz, hogy fejlődni tudjanak" - nyilatkozta Simek Péter, a Vidi U17-es csapatának vezetőedzője.

Legfrissebb híreink