Új szerepkörében is helytáll a Fradi kapusa

Korábbi edzőjének is bizonyítana Dibusz.

Forrás: fradi.hu

Dibusz Dénesnek, a címvédő Ferencváros és a magyar válogatott kapusának nemrég született meg a kisfia, így klubja nem csak a labdarúgásról, hanem az apaságról, és Dibusz új szerepköréről is kérdezte a zöld-fehér szurkolók körében igen népszerű játékosát.

A Fradinál nem csak a 29 éves játékos életében hozott jelentős változást a gyermekáldás, a kapus előtt játszó, szintén a védekezésben jeleskedő Botka Endrééknél is nemrég bővült a család.

"Mivel csak néhány hét van a kis Endre és Bence között, Endivel gyakran beszélgetünk a fiúkról is. Megbeszéljük a tapasztalatokat, próbálunk egymásnak segíteni, igyekszünk megosztani egymással azokat a kis praktikákat és eszközöket, amik már beváltak" - mesélte a kapus a Fradi honlapjának.

Az nb1.hu által létrehozott magyar Aranylabdát elhódító játékos új "szerepköréről" is beszélt:

"Bence elmúlt négy hónapos, már abban a fázisban vagyunk, hogy nagyjából beállt az ő napirendje is. Természetesen vannak azért kilengések és nehezebb napok, a kisbabák az időjárás-változást is jobban megérzik, ettől függetlenül minden a helyére került. Már tudjuk, hogy mi mit jelent, hogy Bence mikor miért sír vagy éppen mire van szüksége, így könnyebb kezelni a helyzetet".

Az apaság Dibusznak is rengeteg plusz feladatot jelent, de a pályán csak a mérkőzésre összpontosít a kilencszeres válogatott:

"Nyilván a mérkőzések alatt egyáltalán nem foglalkozik ezzel az ember, ott a játékra koncentrálok, az viszont biztos, hogy mióta édesapa lettem, másként indulok el egy kétnapos túrára és más érzésekkel is térek haza, mint azelőtt".

A hálóőr klubja teljesítményét is értékelte:

"Bízunk benne, hogy a szombati, hazai győzelem egy újabb sorozat kezdete volt. A Mezőkövesd elleni vereség előtt régóta nem kaptunk ki, ráadásul az nem is egy olyan mérkőzés volt, amely szerencsétlenül alakult, el kell ismerni, hogy gyengén játszottunk, megérdemeltük azt a pofont. Remélem, hogy a múlt heti siker egy picit levette a terheket a vállakról és a debreceniek elleni győzelem új impulzust ad majd a csapat számára".

Dibusz tudja, hogy hiába látogatnak egy kieső helyen álló csapathoz a hétvégén, egyáltalán nem vár könnyű meccs csapatára Zalaegerszegen:

"Emlékszem, mindkét őszi mérkőzésünk szoros volt a ZTE ellen: Zalaegerszegen két hajrágóllal sikerült fordítanunk, a hazai meccsen pedig még 3-2-nél is volt esélye az egyenlítésre a ZTE-nek. A Zalaegerszeg jó focit játszik, minőségi játékosai vannak, főleg támadásban olyan kreativitás és gyorsaság van a csapatban, amely bármely rivális számára gondot okozhat. Bőle Lukács személyében van egy régi ismerősünk is a ZTE-ben, de természetesen a többieket is jól ismerjük, tudjuk, mire számíthatunk szombaton. Egy korábbi edzőm, Márton Gábor irányítja a csapatot néhány hete, az eredmények pedig azt mutatják, hogy pozitív irányba változott a csapat helyzete. Jó mérkőzésre és egy nagyon motivált hazai csapatra számítok. Bízom benne, hogy ezúttal is sok szurkoló látogat ki, csakúgy, mint az ősszel, illetve remélem, hogy hasonló eredménnyel zárunk, mint akkor."

A címvédő Ferencváros szombat este mérkőzik meg a ZTE-vel, Lovrencsicsék előnye 3 pont a második Vidi mögött, de a zöld-fehérek két meccsel kevesebbet játszottak.
 

Legfrissebb híreink