Új otthonra lelt az összes felmentett paksi

Egyikük parádézik az NB II-ben, a másik kettő megint csapattárs.

Forrás: BFC Siófok/Facebook

Mint ahogy arról január 5-én jelentést adtunk, a Paks a tavaszi szezonra való felkészülés kezdetekor, három rutinos játékosától is elköszönt, és Fejes Andrást, Remili Mohamedet és Simon Ádámot a klubvezetés és a szakmai stáb felmentette az edzéslátogatások alól.

Új csapat után kellett nézniük tehát a labdarúgóknak, és még Remili és Simon korábban megtalálta új állomáshelyét, Fejes csak tegnap kötelezte el magát új együtteséhez.

A 218 NB I-es mérkőzésen pályára lépő Remili, a Siófok ajánlatát fogadta el, és igen jól teljesít a Balaton-parton. Már a törökországi edzőmérkőzéseken is eredményes volt a támadó, de a bajnoki nyitány is parádésan indított az Algériában született csatár, két góllal vette ki a részét a Siófok idegenbeli sikeréből a Gyirmót elleni szezonnyitón (3-1), majd a Győr elleni, második fordulóban is eredményes volt.

ETO-Siófok: Remilivel szárnyal a Siófok - reakciók, videó

Jó húzásnak bizonyult a leigazolása. Remekül kapta el a tavaszi rajtot a Siófok együttese. A Balaton-partiak először a Gyirmótot fektették két vállra, majd vasárnap az ETO FC Győr otthonában szerezték meg a 3 pontot. A két találkozón 5 gólt szereztek a siófokiak, a kapujukat pedig 2 alkalommal vették be az ellenfelek.

Csapata épp az ellen a Győr ellen diadalmaskodott 2-1-re, ahová a "Moha" becenévre hallgató futballista korábbi, paksi játékostársai, Simon Ádám és Fejes András is csatlakoztak.

A háromszoros magyar válogatott Simon a Siófok ellen kezdőként lépett pályára, és 73 percet töltött a pályán, míg mint említettük Fejes érkezését csak hétfőn jelentette az ETO.

A közel 150 élvonalbeli meccsel bíró védő mellőzése azért is volt érdekes Tolnában, mert a paksi csapatban 12 meccsen is kezdő volt az ősszel, és azokat, egy kivételével (piros lap a Puskás Akadémia ellen) végig is játszotta.

Az év elején véglegesített Osztermájer Gábor vezetőedző viszont a jövőben nem számított sem Fejesre, sem az említett két másik játékosra a paksi keretben.

Böde Dánielék nem indították jól a tavaszt, sima 4-0-s zakóval kezdtek a csatár volt klubja, a Ferencváros ellen, majd két győzelem következett az élvonal újoncai ellen. A ZTE-t 2-0-ra, a Rákóczit 3-0-ra verték a zöldek, míg hétvégén a Puskás Akadémia ellen hazai pályán kaptak két gólt illetve két kiállítást.

A 2-0-s vereség után a tolnai klub 5 ponttal előzi meg a 10., még bennmaradást érő helyen álló, edzőváltáson áteső Zalaegerszeget, és készül a szerdai, Magyar Kupa találkozóra az NB III-as Pécs ellen.

A Paks a hétvégi bajnoki fordulóban a Diósgyőr vendégeként próbál majd tovább távolodni a kieső helyektől.

Legfrissebb híreink