Új induló a Honvédnál, Simek és Disztl a Vidi stábjában, csodás Fradi-pillanatok

Újpesti számmisztika, érdekes kisvárdai párhuzam a bíróval.

Forrás: honvedfc.hu

HONVÉD

"14 órától elérhető az új indulónk, csapatunk bevonuló zenéje Merényi Ákos előadásában!"

MOL FEHÉRVÁR FC

"Kenyeres Imre: "A nyáron több új utánpótlásedző is érkezett klubunkhoz"

Simek Péter utánpótlás szakmai igazgatóként dolgozik a jövőben, Disztl László pedig grassroots-kapcsolattartóként tért vissza a Vidibe. 

"Az MLSZ az utánpótlás átszervezése kapcsán a MOL Fehérvár FC-t a tehetségközpontok közé sorolta. Az országban 10 államilag támogatott akadémia működik, az MLSZ idén beindított Klubfejlesztési programja pedig 28 Tehetségközpontot jelölt ki Double Pass auditálás után. Különböző szakmai elvárásoknak kell megfelelnünk, ezek közül az egyik legfontosabb változás az volt, hogy mostantól az U6-U15-ös korosztályoknál főfoglalkozású edzőknek is kell dolgozniuk. Emiatt a nyáron több új utánpótlásedző is érkezett klubunkhoz. Az volt a koncepciónk, hogy a legfiatalabb korosztályokhoz olyan edzők kerüljenek, akik korábban már dolgoztak ilyen korú gyerekekkel."

Kenyeres Imre részletesen beszámolt az új kollégákról, akiket a jövőben külön-külön is felkeresünk, bemutatva munkájukat.

"Az új belépők korosztályonként: az U15-ös együttesünkhöz új edzői páros érkezett, a vezetőedző Balogh Zoltán lett, segítője pedig Tiber Krisztián. Az U14-es csapatunk szakmai munkájáért Palkovics Krisztián lesz a felelős, míg az U9-es együttesünk új edzője Gráczer Zoltán lett. Az U8-as korosztályunkat Tóth Vince, az U7-eseket Végvári Ádám, az U6-osokat pedig Jakab Attila fogja a jövőben edzeni. Női csapatainkhoz is érkeztek új edzők, az U19-es hölgyek vezetőedzője Kaszás Kornél lett, míg az U16-os lányokkal Krár Edina foglalkozik az új szezonban. Simek Péter utánpótlás szakmai igazgatóként dolgozik a jövőben, Disztl László pedig grassroots-kapcsolattartó lesz a Vidi utánpótlásában."

A személyi változások mellett további fejlesztések történtek az utánpótlásban.

"Két székesfehérvári általános iskolával kötöttünk szerződést, ennek értelmében a Tóvárosi Általános Iskola és a Vasvári Pál Általános Iskola azon tanulóinak, akik a Vidiben fociznak, délelőttönként edzéseket tartunk. Vagyis az utánpótlás-edzők, nem csak a délutáni edzések alkalmával foglalkoznak az utánpótlás-játékosainkkal, hanem délelőttönként is. Két székesfehérvári óvodával is hamarosan szerződést fogunk kötni, ahova rendszeresen járnak majd edzőink focis foglalkozásokat tartani. Fontos számunkra, hogy már fiatalon megszerettessük a székesfehérvári gyerekekkel a labdarúgást" - nyilatkozta honlapunknak utánpótlás sportigazgatónk."

FERENCVÁROS - AZ ULLOI129.HU JELENTÉSE

"Két Mak is gólt lőtt szerdán az Üllői úton

Támadónk fiainak is jutott a fradisták szurkolásából."


ÚJPESTI ADATOK A BASEL ELLENI KONFERENCIA LIGA-SELEJTEZŐ UTÁN

"Ahogy azt gondoltuk is, az InStat-index alapján is a bázeliek voltak fölényben, csapatszinten 259-es értékkel zártak, míg a mieink 226-os átlaggal végeztek a 90 perc eltelte után. A labdabirtoklás szemmel láthatóan is az ő oldalukra billent, a lefújásra ezt már 66%-ra növelték, így természetesen a passzokban is ők szerepeltek jobban (341-658) és a pontosságban is előttünk jártak (251-567). Többször próbálkoztunk bevenni a kapujukat (9-8), de ugyanannyiszor találtuk el a célterület (3-3). Igazi gólhelyzetként az oldal nálunk a találaton kívül még egy alkalmat emelt ki, Pauljevic kapufáját, míg ellenfelünknél további két komoly esélyt látott a gólokon „túl”. Ami viszont feltűnhet még, hogy nagyon kevés szabálytalanság tarkította a mérkőzést, a két gárda csak 20-szor akadályozta ellenfelét a szabályoknak nem megfelelően, a svájciak összesen 5-ször.

Ha egyénekre lebontva vizsgáljuk az eredményeket, akkor lila-fehérben Vincent Onovót látták a legjobbnak, 286-os indexszel fejezte be a tegnapi selejtezőt. Mögötte gólszerzőnk végzett 272-es értékkel, harmadikként pedig Diaby „futott be”, igaz ő már kicsit leszakadva a többiektől (242). Az átadások javarészét a szokásos nevek adják, Mitrovic egyedül vállalta a passzok több mint egyhatodát (60), de Kastrati (41) és Antonov (40) is kivette a részét a játékból. Kapura leginkább Croizet volt veszélyes, négyszer igyekezett túljárni Lindner eszén. A kényszerű változtatásunkat leszámítva nem sok ideje maradt cseréinknek a bizonyításra, Katona és Jevtovski teljesítményét nem találta elegendőnek az InStat az értékelésre, de csapatkapitányunk, Simon Krisztián jól szállt be, 214-es értéket tudott „összekaparni” ilyen rövid idő alatt is. Ami felhúzhatta az átlagát, az vélhetően hibátlan átadásai (8/8), illetve nagyon aktívan játszotta le a szűk negyedórát, amit a pályán töltött."
 

KISVÁRDA

"Mint eddigi három NB I-es évünkben, most is találkozunk a bajnokság korai szakaszában Pintér Csabával, a Gyirmót elleni pénteki mérkőzés játékvezetőjével. Ahogy most, 2018-ban is ő fújta az első hazai meccsünket (Ferencváros, 0–2), 2019-ben a harmadik játéknapon (Honvéd idegenben, 3–1-es győzelem) fújt nekünk először, tavaly pedig a nyitányon (Budafok, 1–2). Legutóbb idén április 17-én találkoztunk vele, amikor 0–0-ra végeztünk a Fradival az általa dirigált összecsapáson. Egyébként is a Fradi elleni párharcokban fújt nekünk a legtöbbször – háromszor.

A 104. NB I-es meccsére készülő Pintér Csaba kilencedik alkalommal vezet nekünk az élvonalban, az eddigi nyolc mérlege a mi szempontunkból: egy győzelem, négy döntetlen és három vereség. Büntetőből egyet ítélt a javunkra, hármat ellenünk, két kisvárdai játékost állított ki ezeken a meccseken és hármat a mindenkori ellenfelek közül. Nem fukarkodott a sárga lapokkal, amelyek közül harmincat (!) mutatott fel várdai futballistának és edzőnek), 18-t az ellenfeleknek.

Pintér Csaba vezette anno az első kisvárdai meccset a Várkerti Stadionban, most pedig övé az első olyan találkozó, amelyen ugyanott bevetik a VAR-t."

Legfrissebb híreink