UEFA: rossz hír a Fradinak is

A matematika sem segítene.

Forrás:


Matematikailag nem bizonyos és megeshet, ha az is volna, akkor sem kapná meg a 2019-2020-as bajnoki elsőségért járó címet a Liverpool. És igaz ez minden aktuális listavezetőre – legalábbis Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség elnökének szavai alapján.

Ceferint a Sportbible idézi, miután a keddi UEFA-megbeszélés után szárnyra kaptak a hírek, mely szerint az európai labdarúgó-szövetség áldását adta az elképzelése, mely szerint, ha nem sikerül befejezni a jelenlegi évadot, úgy a pillanatnyi állás alapján is eredményt hirdethessenek. Azaz, többek között harminc év után újra angol bajnok lenne a Liverpool, amely 25 pontos előnnyel vezet a második helyen álló Manchester Cityvel szemben. Az elképzelés legfőbb ellenzői nyilvánvalóan azon együttesek, amelyek a kiesőzónákban tanyáznak - jelezte az nso.hu 

„Több helyről hallottam és olvastam, de azt kell mondjam »fake news«, hogy az UEFA ilyesmit tanácsolt volna a tagországainak. Kijelenthetem, hogy ez egyszerűen nem igaz. Aki vezeti a bajnokságot még nem bajnok. A legfőbb célunk pedig az, hogy mindenki befejezhesse az idényt” – mondta a sportvezető a pletykákkal kapcsolatban. 

Ceferin szavaiból arra lehet következtetni, automatikus elsőséget biztosan nem ér a jelenlegi listavezető pozíció.

Így tehát a Ferencváros sem tekinthető bajnoknak, hiába vezeti az NB I-et...

FRISSÍTÉS: CSÜTÖRTÖK: 9.12

Gratulálok az UEFA elnökének! - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink