UEFA-riport – ennyit keresnek átlagosan az NB I-es játékosok

Helyretette a dolgokat az MLSZ.  

Forrás:

Az UEFA a napokban tizenegyedik alkalommal tette közzé közel változatlan struktúrában az európai elit labdarúgás összesített számadatait, az úgynevezett Benchmark Riportot. Az UEFA által elkészített rendkívül alapos, értékes és hasznos szakmai anyagnak a hazai sajtóban történt megidézése, felhasználása sajnálatos módon a legtöbb helyen jelentős tévedéseket, csúsztatásokat tartalmaz (az nb1.hu nem foglalkozott eddig a témával - a szerk.). 

Az ilyen tévedések jelentőségét jól érzékelteti például a játékosok fizetése. Az UEFA-ra hivatkozva a hazai sajtó tévesen, utánajárás és ellenőrzés nélkül érthetetlenül eltúlzott bérekkel irritálta a közvéleményt. A szenzációként tálalt sokmilliós bérekhez képest az UEFA által vizsgált 2018/19-es évadban az NB I-es csapatoknál a ténylegesen játékosoknak fizetett átlagos alapbér havi bruttó 1,63 m forint volt - jelentette az MLSZ.

A szövetség ezért azt javasolja, hogy akik valóban szeretnének megismerkedni az európai futball alakulásával, adataival, összehasonlító trendjeivel és gazdasági hátterével, azok az eredeti UEFA-anyagot tekintsék át, angolul a linkre kattintva érhető el.

Élő közvetítés az átigazolási szezon hajrájáról - NB1.hu

„Beindult az átigazolási szezon, hírek szempontjából meg már hetekkel ezelőtt. Eddig az nb1.hu, nb2.hu, nb3.hu oldalainkon külön vezettük a fejleményeket, melyek a linkekre kattintva bármikor elérhetőek. A tematika nem változik, a kizárólag NB II-es, NB III-as hírek továbbra is az adott oldalakon jelennek meg, ebben a hírfolyamban viszont minden fejlemény megtalálható percről percre, részletekért viszont érdemes a bejegyzésekre kattintani.

Akiket pedig az UEFA jelentés alapján vagy attól is függetlenül a magyar futball gazdasági háttere érdekel, azoknak egyrészt felhívjuk a figyelmét, hogy az UEFA a klubokat működtető gazdasági társaságok nyilvános beszámolói alapján állítja össze saját tanulmányát, és ezen beszámolók illetve adatok a hazai újságírók, sportszakemberek és érdeklődők számára is elérhetőek; másrészt az MLSZ apparátusa szívesen rendelkezésre áll konzultációra az újságírók és önjelölt sportközgazdászok számára is, hogy elkerüljék téves adatok, következtetések közlését.

Legfrissebb híreink