UEFA Ifjúsági Liga: kiesett az MTK - gólok története

Fontos játékosok hiányoztak a kék-fehérektől.

Forrás: MTK Budapest

UEFA Ifjúsági Liga, bajnoki ág, 1. forduló, visszavágó:
Zrinjski Mostar–MTK Budapest 2-0 (1-0)

Továbbjutott a Zrinjski Mostar 3-1-es összesítéssel.


Játékvezető: Christopher Jaeger (Roland Riedel, Maximilian Weiss, mindhárman osztrákok).
Zrinjski: Savić – Tiro, Šuta, Radoš, Ramljak – Bašić, Bošković (Tuka 84.), Čoko – Šilić (Mičeta 74.), Kurbaša (Grgić 74.), Stanić (Bošnjak 63.).
MTK Budapest: Winter – Vertetics (Kiss 77.), Varju, Sághy, Zana – Lehoczky (Várkonyi 67.), Mezei – Babinszky (Miknyóczki 77.), Törőcsik, Kovács (Szalka 90.) – Suszter (Kwaku 46.).
Gólszerző: Kurbaša (24.), Čoko (48.).
Sárga lap: Stanić (63.), Ramljak (73.) illetve Kovács (18.), Mezei (21.), Lehoczky (60.), Babinszky (73.), Varju (79.), Zana (90+3.).

Az MTK U19-es csapata kiesett a labdarúgó Ifjúsági Ligából, mivel a bajnoki ág első fordulójában a hazai döntetlen után idegenben kikapott a bosnyák HSK Zrinjskitől. A három héttel ezelőtti, hazai mérkőzésen az MTK a 79. perben egyenlítve harcolt ki döntetlent. A mostari visszavágón viszont csak a bosnyák csapat tudott gólt szerezni, ezzel kivívta a továbbjutást és készülhet az Elfsborg vagy a Midtjylland elleni párharcra. Pölöskei Gábor vezetőedző nem számíthatott az első mérkőzésen pályára lépő Kata Mihály és Zuigeber Ákos játékára, akik már a brazíliai U17-es világbajnokságon tartózkodnak a nemzeti csapattal.
    

A felnőtt Bajnokok Ligája főtábláján szereplő 32 klub utánpótláscsapatain túl az előző évi UEFA-együtthatók alapján a legjobb 32 ország U18-as bajnoka is részt vesz az Ifjúsági Liga küzdelmekben, így került a mezőnybe az MTK korosztályos együttese.
    

A főtáblás gárdák fiataljai ugyanazon csoportbeosztás alapján küzdenek a továbbjutásért, mint a felnőttek. A bajnoki ágon két oda-visszavágós kört rendeznek, amely után a nyolc továbbjutó a másik ág csoportmásodikjaival küzd meg a 16 közé jutásért.

GÓLOK TÖRTÉNETE
24. p.: Stanic elé került egy pörgetett labda a bal oldalon, ő a tizenhatoson kívülről tüzelt, a Winter által kiöklözött labdát pedig a csapatkapitány, Kurbaša a kapuba bólintotta (1-0).

48. p.: Az MTK-tizenhatoson belül eladott labda Čoko elé került, aki kilőtte a bal alsót (2-0)

Legfrissebb híreink