UEFA: eddig kell véget érnie az idénynek

Egyetlen rossz megoldást lát az elnök.

Forrás:

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke elmondta, hogy tervezik a Bajnokok Ligája és Európa-liga küzdelmeit, de az idénynek legkésőbb augusztus 3-án véget kell érnie - írta meg a football-italia.net.

A topligák mellett, szinte az összes európai bajnokság fel van függesztve a koronavírus-járvány miatt, és még nem dőlhet el mikor és hogy egyáltalán folyatódnak-e a küzdelmek. Most már viszont van egy határidő, amit Ceferin adott meg, amikor a ZDF készített vele egy interjút.

Ceferin ezt mondta el:

„A Bajnokok Ligája és az Európa-liga is legkésőbb augusztus harmadikán véget ér. Olyan szituációban vagyunk, amely nem megszokott, így muszáj rugalmasnak lennünk a mérkőzések időpontjaival kapcsolatban. Minél hamarabb véget ér a krízis, annál korábban tudjuk újra beindítani a bajnokságokat.”

Előfordulhat, hogy a nemzetközi kupákban egy meccsen dőlhet majd el a továbbjutás sorsa:

„Több tervünk is van: az eredeti felállás szerint a csapatok két meccsen dönthetik el a továbbjutást, ez lenne a legjobb. Az idő hiányában viszont egy mérkőzésen is eldőlhet a továbbjutás sorsa, ebben az esetben semleges pályán játszanának a felek.”

Egyetlen rossz megoldást lát az UEFA elnöke:

 

„Az egyetlen rossz megoldás az lenne, ha hagynánk, hogy a járvány közepén mérkőzzenek meg a csapatok egymással. Ezzel ugyanis veszélyeztetnénk a játékosokat, a bírókat és a szurkolókat is.”

Legfrissebb híreink