U21: jól hangoltak az Eb-selejtezőre a magyarok

Lesipuskás gól döntött.

Forrás: mlsz.hu

A magyar U21-es válogatott Litvániával játszott felkészülési mérkőzést a Bozsik Arénában. Az első félidő helyzeteket hozott, de gólt nem. A szünet után Németh András vette be a litvánok kapuját. Katona távoli lövése még a kapufán csattant, a kipattanót Németh lőtte a kapuba, vagyis valódi lesipuskás gólt szerzett. 

Gera Zoltán csapata néhány napja Bulgáriát verte 1-0-ra, így két győzelemmel hangolt az Eb-selejtezőre, ami jövőre kezdődik.

Az MLSZ összefoglalója:

"Gera Zoltán szövetségi edző hat helyen változtatott a múlt heti, bolgárok elleni győztes meccsen szerepelt kezdőcsapaton, Balogh Botond és Iyinbor Patrick személyében két belső védő, illetve Németh András és Horváth Krisztofer személyében két támadó maradt a múlt pénteki kezdőből. A mieink az első percektől fogva jelentős mezőnyfölényben futballoztak, és korán megszerezhették volna a vezetést: Németh András, Tóth Milán, Komáromi György és Horváth Krisztofer előtt is adódott lehetőség, de egyikből sem lett gól.
 
A litvánok nem késztették nagy tempóra a mieinket, minden erejüket a védekezésre fordították, próbálták lezárni a területeket a támadóink elől. Ennek ellenére a folytatásban is voltak lehetőségeink, de nem voltunk kellően élesek a kapu előtt, így a vezető gólt a szünetig nem sikerült megszerezni. 
 
A szünetben Gera Zoltán egyet cserélt, Katona Bálint érkezett Horváth Krisztofer helyére. Az 54. percben góllá érett a magyar fölény: Katona 18 méteres lövése után a labda kipattant a jobb kapufáról, a kipattanót Németh András az üres kapuba lőtte (1-0).  A folytatásban is dominált a magyar csapat, sok helyzetet alakítottunk ki, a litvánok ritkán tudtak túljutni a felezővonalon, nem jelentettek veszélyt a kapunkra.

A második félidőben Kocsis Dominik és Németh Dániel is pályára lépett a támadók közül, és mindkettőjüknek megvolt a lehetőségük a gólszerzésre, de ezek is kimaradtak. Az eredmény a lefújásig nem változott, a mieink egy góllal nyertek, ám az eredmény nem tükrözni hűen a játék képét, a magyar válogatott a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, és jobb helyzetkihasználással magabiztosabb is lehetett volna a siker.

– A játékosok végrehajtották a megbeszélt taktikai utasításokat, sokat birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, ám a támadóharmadban nem mindig hoztunk jó döntéseket, nem voltunk kellően élesek, ezért nem nyertük meg több góllal a mérkőzést. Látjuk, hol kell előrelépnünk a folytatásban, de összességében elégedett vagyok az első közös edzőtáborozás során elvégzett munkával, és a kerettagok hozzáállásával – mondta a mérkőzés után Gera Zoltán."

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA 1–0 (0–0)
Budapest, Bozsik Aréna, 300 néző. Vezette:
Kajtazovic (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Senkó – Szabó A., Balogh B., Iyinbor (Csinger, 90+1.) – Komáromi (Kállai K., 75.), Kovács B. (Lehoczky, 61.), Bocskay, Benczenleitner (Kovács M., 61.) – Tóth M. (Kocsis D., 61.), Németh A. (Németh D., 75.), Horváth K. (Katona B., a szünetben). Szövetségi edző: Gera Zoltán
LITVÁNIA: Sirvinskas – Zuperka, Remeikis, Stankevicius (Dedura, 43.), Jansonas – Burba (Baltrunas, 88.), Dzinga (Mikulénas, 73.), Zebrauskas, Juozas (Zingertas, 62.) – Kucys (Zenderstreimas, 88.), Kersys. Szövetségi edző: Fabio Mazzone
Gólszerző: Németh A. (54.)

FRISSÍTÉS:

SZERDA, 9.56:

Legfrissebb híreink