U21: Itt nem ismerik a félelmet, nehéz dolga lesz a válogatottunknak

Athén – Íme, a kezdőcsapat! Frissítve!

Forrás: mlsz.hu

A magyar válogatott taktikai edzéssel zárta a felkészülést az első osztályú Atromitosz stadionjában a Görögország elleni hétfői Eb-selejtező előtt.

 

A válogatott a rögzített játékhelyzeteket és a támadásvariációkat gyakorolta a mérkőzés előtti utolsó edzésén a Periszteri Stadionban, ahol napsütés és 20-22 fok várta a játékosokat.

 

Perisztéri egy saját önkormányzattal rendelkező városrész Athén külvárosában a városközponttól 5 km-re. Itt található a görög Szuperligában futballozó Atromitosz otthona, a Periszteri Stadion – a hétfői Eb-selejtezőt is itt játsszák majd a válogatottak.

 

 „A félelmet nem ismerő csapat otthona” – hirdetik a stadion feliratai.

 

A görög szurkolók félelmetes hangulatot tudnak kelteni: a magyar csapat edzésén jól hallható volt, micsoda buzdítást csapnak a szomszédos kosárlabdacsarnokban, és várhatóan hétfő este sem hagyják majd cserben a csapatukat.

 

A görögök ellen szinte biztosan ott lesz a kezdőcsapatban Szivacski Donát, a Vasas játékosa is – az angyalföldi klub öt U21-es válogatottat ad a csapat bő keretébe, ezzel ebből a szempontból a legsikeresebb NB I-es klub.

 

– A Vasasban a fiatal játékosok élvezik a vezetőség bizalmát, megkapjuk a lehetőséget a bizonyításra, és igyekszünk élni vele. Örülök, hogy sikerült bekerülnöm a korosztályos válogatott keretébe is, a hazai meccsen még nem léphettem pályára a görögök ellen, de bízom benne, hogy ezúttal jó játékkal segítem majd a csapatot az Eb-selejtezőn, és a védekezés mellett a támadásokból is ki tudom venni a részem néhány pontos beadással. Athénban nehéz meccs vár ránk, de szeretnénk bizonyítani, és remélhetőleg sikerül kiharcolni a győzelmet is. Meg akarjuk lepni a görög válogatottat, az ehhez szükséges taktikai elemeket gyakoroltuk az edzésen – mondta az mlsz.hu-nak az 1997-es születésű Szivacski, aki jövőre is az U21-es válogatott tagja lehet majd.

 

A magyar válogatottnak a pálya talajával is meg kell majd küzdenie: a Periszteri Stadion gyepszőnyege a mediterrán éghajlat miatt más, mint amit megszokhattunk: laza szerkezetű, a fű mégis tömött, ami lassítani fogja a játékot.

 

Támadásban az utóbbi hetekben remek formát mutató Prosser Dánielben is bízhat majd a csapat: a Budapest Honvéd csatára a görög Nikolaosz Jonnidisszel közösen 5 góllal vezeti a 4-es csoport góllövőlistáját.

 

– Remélem, hogy lehetőséget kapok holnap, és ha így lesz, góllal, gólpasszal igyekszem majd segíteni a csapatot. A pálya közepén futballozva erre lehetőségem is lesz, bízom benne, hogy lesz keresnivalónk a támadóharmadban– fogalmazott Prosser, aki a portugálok ellen pont így: góllal és gólpasszal zárt.

 

A magyar válogatott október 10-én, hétfőn lép pályára Görögország ellen 16:30-kor, a 18 fős keret minden játékosa egészségesen várhatja a meccset.

 

A csoport további mérkőzései: Izrael–Albánia, Liechtenstein–Portugália.

 

A selejtezőcsoport állása:

 

1. Portugália 7-2-0 27-4 23 pont

2. Izrael 5-3-1 17-4 18 pont

3. Albánia 3-3-3 11-16 12 pont

4. Magyarország 3-3-3 18-13 12 pont

5. Görögország 3-1-5 10-13 10 pont

6. Liechtenstein 0-0-9 0-33 0 pont

 

Portugália már kijutott a 2017-es Európa-bajnokságra, Izraelnek még van esélye pótselejtezőt játszani, de ehhez le kell győznie Albániát, hogy a négy legjobb második helyezett közé kerüljön. Ha ez így lesz, akkor a magyar csapatnak a döntetlen is elég a harmadik helyhez Görögország ellen.

 

Frissítés:

 

A magyar válogatott kezdőcsapata: Banai - Szivacski, Lenzsér, Szilvási, Forgács - Cseke, Szántó - Holender, Prosser, Géresi - Mervó

Legfrissebb híreink