U21-es válogatott: hat újonc is Gera Zoltán keretében - reakció

Egyértelmű célt tűzött ki.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ közleménye:

"Gera Zoltán szövetségi edző három napig dolgozhat együtt a válogatott tagjaival.

U21-es válogatottunk szeptember 2-án, az Izrael elleni hazai mérkőzéssel megkezdi az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, öt nappal később pedig San Marinóban lép pályára. A 2023-as, román-grúz közös rendezésű tornára való kijutáshoz az első két hely egyikét kellene megszerezni csoportunkban, amelyben a mieinken kívül Németország, Lengyelország, Izrael, Lettország és San Marino szerepel.

A szeptemberi rajt előtt Gera Zoltán augusztus 8-10. között Telkiben tart edzőtáborozást a keret itthon játszó tagjainak. A csapat magja az idei, hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon szereplő játékosokra épül, de néhány abszolút újonc is meghívót kapott a szakmai stábtól. Ilyen a Dunaszerdahelyen játszó kapus, Veszelinov Dániel, a debreceni Baráth Péter, a Gyirmót FC Győrben futballozó Major Martin, az MTK-s Nagy Barnabás és Kocsis Bence, valamint a kölcsönben Csákváron futballozó Ominger Gergő.

– Fontosnak tartottam, hogy az első tétmérkőzések előtt együtt töltsön néhány napot a keret, átismételhessünk pár alapvető taktikai elemet, illetve megismerkedhessünk azokkal a játékosokkal, akik eddig nem tartoztak a válogatotthoz, de ha jól teljesítenek klubcsapataikban, esélyük lehet a kerettagságra. Nagyon várjuk már az első Eb-selejtezőket, szeretnénk sikerekkel kezdeni a sorozatot, mert az lendületet adhat a folytatásra. Nehéz csoportban szereplünk majd, de a célunk az, hogy kivívjuk az Európa-bajnoki szereplést – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán."

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Auerbach Martin (Csákvár)
Veszelinov Dániel (DAC)

Védők:
Major Martin (Gyirmót FC Győr)
Varju Benedek (MTK Budapest)
Tamás Olivér (MOL Fehérvár FC)
Mocsi Attila (Haladás)
Zeke Márió (Gyirmót FC Győr)
Nagy Barnabás (MTK Budapest)

Középpályások:
Kata Mihály (MTK Budapest)
Szánthó Regő (Ferencváros)
Kocsis Bence (MTK Budapest)
Szendrei Norbert (MOL Fehérvár FC)
Ominger Gergő (Csákvár)
Csongvai Áron (Újpest FC)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Baráth Péter (DVSC)

Támadók:
Kovácsréti Márk (MTK Budapest)
Skribek Alen (ZTE)
Bárány Donát (DVSC)
Kiss Tamás (Puskás Akadémia)

* Az eredetileg a meghívottak között szereplő Csonka András sérülés miatt nem tud csatlakozni a kerethez.
 

Legfrissebb híreink