U21-es válogatott: feszültség van Gera csapatában

Szlovénia ellen adódik lehetőség a javításra.

Forrás:

Gera Zoltán együttese a horvátoktól elszenvedett pénteki vereség után a 2021-es Európa-bajnokság társházigazdájával, Szlovéniával méri össze erejét felkészülési mérkőzésen - írja az mlsz.hu.

A 2021-es magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Eb-re készülő magyar válogatott az első félidőben még tartotta magát a horvátok ellen Zalaegerszegen, de a mérkőzés utolsó félórájában a vendégek jelentős fölénybe kerültek, és 1-1 után három gólt szerezve 4-1-re megnyerték a találkozót. A találkozó után Gera Zoltán szövetségi edző elmondta: megkönnyítettük a horvátok dolgát azzal, hogy a második félidőben túl nagy területeket hagytunk a támadóik előtt, ellenfelünk pedig kihasználta ezeket a hibákat.

A zalaegerszegi mérkőzés óta eltelt napokban a szakmai stáb a hibák kijavítására fektette a fő hangsúlyt, és emellett továbbra is célja, hogy megtalálja az optimális összetételű csapatot, az egyes játékosok ideális helyét a pályán. Kedden 18.00 órától Celjében, a 2021-es Eb egyik helyszínén, a Petrol Arénában a szlovén együttes elleni mérkőzéssel zárul a mostani összetartás, a cél a javítás – mind játékban, mind eredményességben.

– A horvátok ellen az első félidőben helytálltunk, a másodikban viszont elfáradtunk kicsit, és szétesett a védekezésünk. Ebben mindenképpen javulnunk kell, a nemzetközi porondon csak akkor érhetünk el jó eredményeket, ha kilencven percen át kiegyensúlyozottan, koncentráltan teljesítünk. A szlovénok ellen végig úgy kell játszanunk, ahogy a zalaegerszegi mérkőzés első félidejében, és akkor győzelmi esélyeink is lehetnek.

 

Némi feszültség érezhető a csapaton belül az elmúlt meccsek vereségei után, jó lenne egy győzelemmel feloldani ezt, a siker felszabadultabbá tenne mindenkit. A szlovénok ellen egy sok párharcból álló, küzdelmes meccset érzek. Felkészültünk a játékukból, bízom benne, hogy sikerül jó eredménnyel zárni a találkozót – mondta az mlsz.hu-nak Banó-Szabó Bence, a Budapest Honvéd középpályása.

 

A szlovénok korábban kezdték a felkészülést, ezért több mérkőzésük van, mint nekünk, és az elmúlt hónapokban pár figyelemre méltó eredményt is elértek: legyőzték például a svájciakat, döntetlent játszottak az angolokkal valamint a franciákkal. 

A magyar válogatott keretében nincs sérült, mindenki hadra fogható a mérkőzésen, amelyet az M4 Sport 18.00 órától élőben közvetít.

Legfrissebb híreink