U21-es Eb: halálcsoportban a magyarok, Gera Zoltán reagált

A hazai pálya segíthet.

Forrás: mlsz.hu

Megtartották a jövő évi, magyar-szlovén U21-es Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását - jelezte az MLSZ.

Jövő év márciusában és júniusában Magyarországon és Szlovéniában mutatják meg magukat a jövő sztárfutballistái, e két ország rendezi meg ugyanis a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokságot, az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) második legnagyobb tornáját.

A kontinensviadal több szempontból is formabontó lesz: ez lesz az első olyan U21-es Eb, amelyen már 16 csapat vehet részt, a tornát ráadásul két részletben rendezik meg, a csoportmérkőzéseket március 24. és 31. között, az egyenes kieséses szakaszt, valamint a döntőt május 31. és június 6. között játsszák le a csapatok.

A nagy európai futballnemzetek mindegyike kivívta a szereplést az Eb-n, így topbajnokságok jól ismert játékosai is pályára lépnek a viadalon, olyan futballisták, akik éveken belül a nemzetközi futball szupersztárjaivá nőhetik ki magukat.

A magyar válogatottat az UEFA-együtthatók alapján a negyedik kalapba osztották be a nyoni sorsolás előtt, és az is biztos volt, hogy az A csoportba kerülünk majd. A sorsoláson végül az első kalapból Németország, a második kalapból Hollandia, a harmadik kalapból Románia került Gera Zoltán csapata mellé. 

– A hollandok és a németek egyértelműen kiemelkednek a csoportból, de a két éve a románok is elődöntőt játszottak az Európa-bajnokságon, ezért várhatóan ők is nagyon erősek lesznek. A legfontosabb, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból, a játékosok számára hatalmas élmény lesz, hogy ilyen erős csapatokkal mérkőzhetnek meg egy hazai rendezésű Európa-bajnokságon – adott gyorsértékelés a sorsolás után Gera Zoltán.

 

A csoport:

Magyarország
Németország
Románia
Hollandia

A magyar válogatott Eb-mérkőzései:

március 24., Székesfehérvár:
Magyarország-Németország

március 27., Budapest, Bozsik-stadion:
Magyarország-Románia

március 30., Székesfehérvár:
Hollandia-Magyarország

Legfrissebb híreink