U21: duplázó repítette a válogatottat - Gera Zoltán reakciója

Sikerrel zárult a selejtezősorozat.

Forrás: mlsz.hu

AZ MLSZ JELENTÉSE:

"U21-es válogatottunk Németh András duplájával 2-0-ra legyőzte a letteket Rigában az Eb-selejtező sorozat utolsó fordulójában.

Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy a Gera Zoltán vezette U21-es csapat a negyedik helyen zárja az Eb-selejtezőt, de a játékosok szerettek volna szépen búcsúzni a sorozattól, a korosztályból kiöregedők pedig emlékezetessé tenni utolsó utánpótlás-válogatott meccsüket.

A mieink felállása több helyen is megváltozott a németek elleni mérkőzéshez képest, Gera Zoltán ezúttal más hadrendben küldte pályára csapatát, amelybe bekerült két debütáló játékos, Csinger Márk és Bocskay Bertalan is.

Az első félidőben a magyar válogatott irányította a játékot, de a lettek fegyelmezetten védekeztek, nehéz volt feltörni a hátsó alakzatukat. A házigazdák ellentámadásokból próbáltak veszélyeztetni, Veszelinov Dánielnek a mérkőzés elején egy nagy védést is be kellett mutatnia. A mieink türelmesen játszottak, néhány alkalommal sikerült megbontani a lettek védekezését, de a befejezések az első félórában nem voltak kellően pontosak. A 41. percben viszont tökéletes akciót vezettünk, Bocskay indította Németh Andrást, aki kilépett a védők között, és védhetetlenül lőtt a kapu bal oldalába (0-1), beállítva a félidei eredményt.

A második játékrészt is jól kezdtük, és néhány lehetőség után megdupláztuk az előnyünket: Kerkez Milost rántották le a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Németh András a kapu közepébe emelte (0-2). A biztos vezetés tudatában több területet adtunk a letteknek, akik próbálkoztak becsülettel a kapunk előtt, de nagyobb helyzeteket nem tudtak kialakítani. Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott 2-0-ra nyert, és 14 ponttal (4 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség) zárta a selejtező sorozatot.

– Jól álltunk bele a mérkőzésbe, végig példás mentalitással futballoztunk, megérdemelt győzelmet arattunk. Türelmesen játszottunk, bíztunk abban, hogy a minőségi fölényünket gólokra tudjuk váltani. Meg is voltak a helyzeteink, és ezek közül kettőt ki tudtunk használni. Külön örülök, hogy fegyelmezetten védekezve, az ellenfél pontrúgásait jól semlegesítve, kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Sikeresen szerettük volna lezárni a sorozatot, ez sikerült, gratulálok a játékosoknak a mai teljesítményért – értékelt a lefújás után Gera Zoltán. 

Lettország: Beks – Tonisevs, Veips, Korotkovs, Iljins – Cucurs (Zengis, 36.; Novikovs, 73.), Melniks, Ozolins (Ivanovs, 82.), Daskevics – Stepanovs (Vapne, a szünetben), Puzirevskis (Kruglauzs, 74.). Szövetségi edző: Aleksandr Basov
Magyarország: Veszelinov – Csinger, Mocsi, Iyinbor – Bukta, Bocskay (Kata, 72.), Csongvai, Mezei (Radics, 72.), Kerkez (Komáromi, 89.) – Németh A. (Tóth-Gábor, 89.), Schön (Szabó Bálint, 83.). Szövetségi edző: Gera Zoltán
Gólszerző: Németh A. (41., 54. – a másodikat 11-esből)"

Legfrissebb híreink