U21: a magyar válogatott több tagja búcsúra készül - reakció

Ketten utólag kaptak meghívót.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ közleménye:

"U21-es válogatottunk hétfőtől Telkiben készül a június 3-i, németek elleni és a június 7-i, lettországi Európa-bajnoki selejtezőkre.

Ezzel a két mérkőzéssel véget ér a selejtező sorozat, és mostanra közel biztosnak látszik, hogy a mieink a negyedik helyen zárnak a csoportban.

Gera Zoltán szövetségi edző a korosztály több játékosára sérülés miatt nem számíthatott, még a kerethirdetés után is voltak, akik kiestek, így Skribek Alen, Horváth Krisztofer és Hegyi Krisztián sincs a keretben, ezért Radics Márton és Tóth-Gábor Kristóf utólag kapott meghívót. Az egészséges játékosok közül Veszelinov Dániel, Senkó Zsombor és Kerkez Milos még nem csatlakozott a társakhoz, mert számukra még nem ért véget az idény a klubjukban.

A jelenlegi keretből tizenkét játékos számára érnek véget az utánpótlás-válogatottság évei, tizenketten ugyanakkor (a 2002-es vagy későbbi születésű futballisták) még a következő U21-es sorozatban is válogatottak lehetnek.

A pénteki edzést megelőző sajtóeseményen Gera Zoltán szövetségi edző elmondta: több új játékos is tagja a keretnek, és mindannyian példamutató hozzáállással dolgoztak az elmúlt napokban. Ebből a szempontból külön kiemelte Schön Szabolcsot, aki az elmúlt időszakban az A-válogatottban kapott szerepet, de az U21-es csapatban ugyanolyan odaadással és motivációval dolgozik, mint korábban a felnőtteknél.

– Két mérkőzés van hátra a sorozatból, szeretnénk szépen zárni a selejtezőket. Németországban nehéz dolgunk lesz, nem ugyanaz Bundesliga-játékosokkal felvenni a versenyt, mint az NB I-ben vagy az NB II-ben szerepelni. Ezeken a mérkőzéseken mérhetik le igazán a játékosok, hogy milyen a nemzetközi szint, hol tartanak korosztályuk topjátékosaihoz képest. Az esélyek Németországban nem mellettünk szólnak majd, de azért lépünk pályára, hogy meglepetést okozzunk. Sokaknak ezek lesznek az utolsó mérkőzései korosztályos labdarúgóként, számukra különösen fontos lehet, hogy szépen zárják le a válogatottaknál töltött utánpótláséveket. Bízom benne, hogy többeknek közülük az A-válogatottba is megnyílhat majd az út, mint ahogyan az elmúlt három évben több játékos is beverekedte magát Marco Rossi csapatába – mondta Gera Zoltán."

A magyar U21-es válogatott Németországba utazó kerete:

Kapusok:

Auerbach Martin (Csákvár)
Veszelinov Dániel (DAC)
Senkó Zsombor (Juventus)

Védők:

Csongvai Áron (Újpest FC)
Csörgő Viktor (Gyirmót FC Győr)
Mocsi Attila (ZTE FC)
Csinger Márk (Spal)
Iyinbor Patrick (Vasas)

Középpályások:

Bukta Csaba (Altach)
Kusnyir Erik (DVSC)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Baráth Péter (DVSC)
Szabó Bálint (Paksi FC)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Bocskay Bertalan (Topolya)
Kerkez Milos (AZ Alkmaar)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Radics Márton (Gyirmót FC Győr)

Támadók:

Schön Szabolcs (Dallas)
Németh András (Genk)
Redzic Damir (Ferencváros)
Vancsa Zalán (MTK Budapest)
Cipf Dominik (Vasas)
Tóth-Gábor Kristóf (Haladás)
 

Legfrissebb híreink