U19: tizenegyest hibázva buktunk az olaszok ellen

U19-es válogatottunk az első félidőben több gólt is szerezhetett volna az olaszok elleni Eb-selejtezőn, a fordulás után azonban az ellenfél jobban játszott, és megszerezte a győzelmet.

Forrás:

 
 
A magyar válogatott a legerősebbnek ígérkező riválisa ellen kezdte meg Európa-bajnoki selejtező minitornáját Jerevánban: az olasz csapat ellen lépett pályára a négycsapatos viadal első játéknapján. Az első percekben még az olaszok birtokolták többet a labdát, de a magyar válogatott első helyzetéből büntetőhöz jutott, Csernik Kornéllal szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül. A megítélt tizenegyest Takács Ronald végezte el, de nem jól helyezett lövését kivédte Del Favero. 
 
Az olasz kapus annyira belelkesült a védést követően, hogy a 22. percben és a 24. percben is kivédett egy-egy ziccert, mindkét alkalommal Bíró Bence járt nagyon közel a vezetés megszerzéséhez. Ebben a periódusban a magyar válogatott irányította a meccset, de a félidő második felében kiegyenlítetté vált a találkozó, az olaszok birtokolták többet a labdát. 
 
A szünethez közeledve Tóth Bence lövése tévesztett célt, majd Cutrone hagyott ki nagy lehetőséget a magyar kapu előtt. A 45. percben Szalai Attila ugrott fel fejelni a 16-osunkon belül, de kezére pattant a labda, a játékvezető pedig 11-est ítélt. Marchizza lövése nem volt rossz, de Demjén Patrik érezte az irányt, és egy szép vetődéssel kitolta a jobb alsó sarok felé tartó labdát, így 0-0-lal ért véget a játékrész. 
 
A második félidő olasz helyzetekkel kezdődött, ellenfelünk komoly nyomás alá helyezte a kapunkat, Demjénnek többször is nagyot kellett védenie. A 70. percig bírtuk a nyomást, ekkor egy újabb Demjén-védést követően a kipattanó labdát Cutrone közelről a hálóba lőtte (0-1). A gól után nem sokkal kapufát is lőttek az olaszok, a hajrában azonban a magyar csapat átvette az irányítást. Az utolsó percekben két csatárral rohamoztunk, de az egyenlítő gólt nem sikerült megszerezni, az olaszok 1-0-ra megnyerték a mérkőzést. 
 
A csoport másik meccsén Svájc 4-0-ra nyert a házigazda örmények ellen. Szombaton délután a svájciak ellen folytatjuk szereplésünket a tornán. 
 
Magyarország-Olaszország 0-1 (0-0)
Magyarország: Demjén Patrik - Szalai András, Tóth Bence, Szalai Attila, Gergényi Bence (Szabó Levente, 86.) - Szabó Bence (Tóth Máté, 76.), Kleisz Márk - Takács Ronald (Tömösvári Bálint, 65.), Vogyicska Bálint, Csernik Kornél - Bíró Bence

Legfrissebb híreink