U19: nagyon balszerencsés volt a magyar női válogatott - reakció

Nem borult a papírforma.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ beszámolója:

"Három mérkőzést játszik Dániában Turtóczki Sándor válogatottja. A női U19-es csapat Finnország ellen kezdte az Eb-selejtezőt. Ellenfelünk mindkét félidőben egyszer tudta feltörni védelmünket és a végeredmény 2-0 lett.

Az első ellenfelünk a női U19-es Eb-selejtezőn Finnország volt. A csapat egy edzésen vett részt a torna helyszínén, Dániában, majd pályára is lépett a fizikálisan nagyon erős finn csapat ellen.

A két válogatott korábban háromszor mérkőzött meg egymással ebben a korosztályban és döntetlen egyszer sem született: mi egyszer győztünk, a finnek kétszer. A gólkülönbség viszont beszédesebb: mi kétszer, míg ők kilencszer találtak be ezen a három találkozón.

Ellenfelünk rögtön a középkezdésből kapura próbált törni, de védőink meghiúsították kísérletet. Ezt követően Turtóczki Sándor csapata felvette a kesztyűt és igyekezett kontratámadásokat vezetni. A játékrész nagy része így is telt, válogattunk szervezett védelmére alapozott, amely sokáig nem is engedte lövésig a finneket. Először akkor kellett aggódnunk, amikor az esőtől feláztatott pályán kicsúszott kapusunk kezéből a labda, de ekkor is sikerült menteni. Majd az utolsó 10 percben egy szabadrúgás nem sokkal kerülte el a kapufánkat.

A hajrában egy finn támadást állított meg szabálytalanul Bokor Blanka, így a tizenhatos elől végezhetett el szabadrúgást ellenfelünk: a trükkös lövés megpattant a sorfalon és Kránitz Viktóriáról gurult laposan a bal alsóba (0–1). Ezzel a góllal ért véget a félidő.

A finnek hat lövéssel próbálkoztak – többségében a félidő második részében –, abból kettő talált kaput, mi azonban egyszer sem veszélyeztettünk.

A folytatásra frissített Turtóczki Sándor szövetségi edző csapatán, Székely Zsófia helyett Sali Rebeka állt be.

A második játékrész elején kapusunk, Török Noémi jó teljesítményére volt szükségünk, hogy elkerüljük a gólt: előbb egy akciót ütött ki, majd az ezt követő szöglet után is mentett.

Huszonöt a vége előtt Vida Boglárkát ugratták ki, de a kapus gyorsabb volt és elhúzta előle a labdát. Hamar jött a válasz, a 67. percben ők tudták átjátszani a labdát és egy szintén megpattanó beadásból – a menteni igyekvő Török Noémi rosszul ért a labdához – kétgólosra növelték az előnyüket (0–2).

Az újabb találatra cserével reagált a szövetségi edző, Kiss-Lantos Hanna érkezett Vida Boglárka helyett. Az utolsó negyedórában is küzdöttünk a szépítésért, ám az ellenfél is masszívan védekezett a támadásainknál. A legnagyobb helyzetet a 85. percben hagytuk ki, amikor egy szabadrúgást követően Siber Glória találta el a keresztlécet. A mérkőzés utolsó szakasza mezőnyjátékkal telt, a végeredmény 2–0 maradt.

– Az erősebb csapat nyert, de nem adtuk olcsón a bőrünket. A torna további részében is a mai játékot kell hoznunk, egy kicsit több figyelemmel. Az első gólunk elkerülhető lett volna, ami egy megpattant pontrúgásból született. Fontos, hogy végig ragaszkodtak a lányok megbeszéltekhez, rengeteget dolgoztak és ez az eredmény ez ellen a csapat ellen elfogadható. Ma úgy tudunk lejönni a pályáról, hogy mi mindent megtettünk, de nyert a jobbik csapat. Természetesen nem azért vagyunk itt a tornán, hogy minél kisebb arányú vereségeket szenvedjünk, hanem hogy eredményesek legyünk. Megpróbálunk a következő mérkőzésen javítani, ami nem lesz könnyű, mivel a dán is egy nagyon erős csapat – mondta az mlsz.hu-nak a találkozó után Turtóczki Sándor szövetségi edző."

Legfrissebb híreink