U19: Michael Boris kísérletezett a szlovénok ellen

Telki – Az U19-es magyar válogatott kétgólos vereséget szenvedett.

Forrás: mlsz.hu

A keddi első, győztes meccs után kétgólos vereséget szenvedett Telkiben U19-es válogatottunk – adta hírül az mlsz.hu

 

Michael Boris betartotta a keddi nyilatkozatában mondottakat, miszerint kísérletezni fog az U19-es válogatott csütörtöki mérkőzésén Szlovénia ellen Telkiben: négy helyen változtatott a keddi győztes csapaton. Ez és talán a keddi jó iramú meccs miatti fáradtság is közrejátszhatott abban, hogy gyengébben kezdett a magyar válogatott. Az agilisabb, koncentráltabb szlovén csapat ránk erőltette az akaratát. Ráadásul a játékbeli fölényük gólokban is megmutatkozott: egy pontrúgás és egy középpályán történő labdavesztés után is betalált ellenfelünk, így kétgólos hátrányban vonultunk szünetre.

 

A második félidőben magára talált a csapat, többet volt nálunk a labda, aktívabbak, kezdeményezőbbek voltunk, de a szlovén fiatalok jól védekeztek, így nem tudtunk helyzeteket kialakítani. A szövetségi edző a második félidőben több olyan új játékost is kipróbált, akik eddig nem voltak válogatottak, ráadásul a kulcsjátékosaink teljesítménye is visszaesett, így a mezőnyfölény ellenére nem sikerült fordítanunk.

 

– Mindkét kapott gólt saját magunknak köszönhettük, és ez nem jó – kezdte értékelését az mlsz.hu-nak Michael Boris szövetségi edző. – Sokat dolgoztunk, sokat futottunk, sokat harcoltunk, de látni kell, hogy nincsenek hozzászokva a játékosaink, hogy két nap alatt két ilyen kemény meccsen sikeresek legyenek, néhányan fáradtan mozogtak ma. De hasonló torna vár ránk a selejtező során is, így meg kell tanulnunk gyorsan regenerálódni, és fel kell készülnünk taktikailag és kondícióban is erre a lebonyolításra. Szlovénia ma jobb volt, így megérdemelten nyert. Sok mindenen dolgoznunk kell, de láttam jó dolgokat is: mindenképpen dicséretes, hogy keményen küzdött a csapat a vereség elkerülésén. Ez ma nem sikerült, de azon fogunk dolgozni, hogy legközelebb már jobb eredményt érjünk el.

 

Magyarország-Szlovénia 0-2

Magyarország: Vajda Dániel - Szalai András, Nagy Zsombor, Tóth Bence (Kretz Bálint, 72.), Tömösvári Bálint (Ekker Milán, 59.), Vogyicska Bálint (Kleisz Márk, 46.), Kamarás György (Pethő Bence, 72.), Takács Ronald (Keményffy Máté, 59.), Ivánka Patrik, Bayer Bence (Szabó Bence, 46.), Bíró Ákos (Tóth Máté, 59.)

Legfrissebb híreink